KOMPLET: Skandinavski kriminalki (Smola + Mož, ki je umrl), Smola + Mož, ki je umrl - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

KOMPLET: Skandinavski kriminalki (Smola + Mož, ki je umrl)

Smola + Mož, ki je umrl

KOMPLET: Skandinavski kriminalki (Smola + Mož, ki je umrl)
 • Redna cena:

  26,98 €

 • Popust:

  6,98 € (26%)

 • Spletna cena:

  20,00 €

 • Avtor:

  Antti Tuomainen, Ane Riel

 • Založba:

  Hiša knjig

 • Datum izida:

  24.07.2020

Brezplačna dostava

Vsebina kompleta:

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

KNJIŽNI KOMPLET dveh uspešnih skandinavskih kriminalnih romanov, ki jih ne boste mogli odložiti do zadnje strani! Cena v kompletu le 20,00 eur + GRATIS DOSTAVA!

SMOLA (ANE RIEL):

Večkrat nagrajena mednarodna uspešnica!
Smola, napet in ganljiv roman, je zgodba o tem, kaj se lahko zgodi, če imaš nekoga preveč rad – ko človeku, da bi ga obvaroval, povzročiš nepopravljivo škodo.

Za Horderjeve ljubezen ne pozna meja. Mirno živijo svoje življenje na majhnem otoku Glava, obdani z jelkami. A življenje Jensa Horderja se odvija vse prej kot mirno: več zaporednih izgub ga sčasoma zlomi. Kaj se zgodi, ko izzivom ni več kos? Mogoče pobegne pred vsem hudim. Mogoče pa umori svojo mater, otroka prijavi kot pogrešanega in ženo prepusti smrti? Potreba po kopičenju navlake postane groteskna obsesija, njegova hči Liv pa se mora mrzlično boriti, da bi se osvobodila očetovega izkrivljenega pogleda na svet.

To je pripoved o bolezni in izdaji, a tudi zvestobi in skrbi za sočloveka. Smola je zgodba o deklici, ki odrašča na otoku in počasi, vzporedno z bralcem, spoznava, da ni vse, kot bi moralo biti: da je dobro zlobno in da je prav narobe, da je tema svetloba in da so mrtvi živi. To je zgodba o ljubezni, družini in navezanosti. Je srh vzbujajoča pripoved o strahu pred izgubo, o oklepanju, o duševnem zlomu in paranoji – pa tudi krutosti, čeprav nenamerni.

ROMAN JE PREJEL NAJPRESTIŽNEJŠE SKANDINAVSKE NAGRADE:
- Najboljša kriminalka, prevedena v švedščino
- Najboljša kriminalka, prevedena v norveščino
- Najboljša danska kriminalka leta

MOŽ, KI JE UMRL (ANTTI TUOMAINEN):

Jaakko Kaunismaa je 37-leten uspešen lastnik gobarskega podjetja, ki ga zdravnik seznani s šokantno novico: umira. Kot da ta novica ni dovolj pretresljiva, preiskave pokažejo, da je žrtev dolgotrajnega zastrupljanja – ali z drugimi besedami – nekdo ga vztrajno in počasi ubija. Odločen je, da bo ugotovil, kdo ga želi umoriti. Na divji poti iskanja krivca se znajde v številnih bizarnih situacijah, obkrožen z nenavadnimi liki ... in tke zgodbo, polno nenehnih preobratov.

'Mož, ki je umrl' je mešanica trilerja in črne komedije o življenju in smrti, ljubezni in prevari. Njegova pripoved je polna napetosti z značilnim skandinavskim mračnim vzdušjem in očarljivim humorjem.

Mehka vezava, 12,5 x 19,0 cm, 548 strani.