Količina:

0


Znesek:

0,00

Pomlad, poletje, jesen in smrt (drugačni letni časi)

Beletrina

Pomlad, poletje, jesen in smrt (drugačni letni časi)
  • Redna cena:

    29,00 €

  • Popust:

    1,45 € (5%)

  • Spletna cena:

    27,55 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga Pomlad, poletje, jesen in smrt prinaša štiri novele, ki se razlikujejo od Kingovih običajnih grozljivk, po katerih slovi.

Med seboj so povezane zgolj s podnaslovi, ki se nanašajo na štiri letne čase: Rita Hayworth in kaznilnica odrešitve (Pomlad: upanje vzbrsti v večnost) je epska pripoved o nedolžnem obsojencu, Nadarjeni učenec (Zlorabljeno poletje) pripoveduje o vzornem fantu in ostarelem esesovskem zločincu, ki se povežeta v pošastnem odnosu medsebojne odvisnosti, Truplo (Jesen: izguba nedolžnosti) pospremi štiri mlade fante na poti odraščanja, Pravilno dihanje (Zimska pravljica) pa je prilika o ženi, ki se odloči, da bo za vsako ceno rodila svojega otroka.

Po prvih treh so posneli izjemno uspešne filme: z oskarjem nagrajeno Kaznilnico odrešitve, mračnega Vzornega učenca in kultni film Ostani z menoj. Zbirka navduši z zelo osebnim pripovednim slogom, ki ga krasijo živi opisi likov in prizorišč ter mojstrsko stopnjevanje napetosti, ki je tokrat ne poganja nadnaravno.

Prelistajte prvih 30 strani romana: pomlad:king.pdf

Trda vezava, 23 x 14,5 cm, 636 strani

RECENZIJA BUKLA:

»Vse štiri klasične, že skoraj ponarodele zgodbe v knjigi Pomlad, poletje, jesen in smrt zrcalijo Kingovo rojeno pripovedovalstvo in izvirno obdelane teme, ki jih je avtor razpeljal po labirintih človeških duš ter preobrnil tako spretno, da so se zanje kmalu po izidu začeli potegovati tudi filmarji. Knjige, po katerih so posneti dobri filmi, so že tako redke. Ne poznam pa prav nobene druge, po kateri bi bili posneti kar trije filmi, vsak boljši od drugega: prvi je filmska klasika Stand by me, drugi eden najboljših sodobnih filmov Kaznilnica odrešitve, tretji pa kultni film Vzoren učenec. Tudi četrta zgodba Tehnika pravilnega dihanja bo zagotovo zaživela na filmskem platnu. Zdaj lahko te izjemne novele v dobrem prevodu beremo tudi v slovenščini. Dahnem lahko samo: končno!« - Samo Rugelj

O AVTORJU:

Stephen King (1947) velja za enega najbolj uspešnih pisateljev vseh časov. Literarna ikona, pisatelj, prevajalec, igralec, producent in režiser, ki je s svojimi 70 naslovi presegel 300 milijonov prodanih knjig in še vedno navdušuje bralce po vsem svetu.