Količina:

0


Znesek:

0,00

Management človeškega kapitala

Management človeškega kapitala
  • Redna cena:

    24,20 €

  • Popust:

    1,21 € (5%)

  • Spletna cena:

    22,99 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Priročnik za celostno upravljanje človeškega kapitala in človeških virov v praksi sodobnih organizacij znanja. Nepogrešljiv priročnik v dobi ekonomije znanja. Management človeškega kapitala je v razvoju intelektualnega kapitala povzročil doslej največjo revolucijo v vsej zgodovini sodobnih organizacij.

Vse na enem mestu za razvoj človeškega kapitala. Priročnik vam pomaga vstopiti v svet ključnega kapitala organizacij, prikaže sisteme za uspešno upravljanje človeškega kapitala in načine njihove uporabe v praksi ter razkrije učinkovite pristope za razvoj odličnih zaposlenih.
 
Več kot 350 strani napotkov za izboljšanje prakse. Vsa orodja, ki jih potrebujete za celostno upravljanje človeškega kapitala in zaposlenih, tokrat prvič zbrana na enem mestu.

Mehka vezava, 16,5 x 23,5 cm, 354 strani.

VEČ O KNJIGI:

Razvoj področja managementa človeškega kapitala nam je prvič v vsej zgodovini sodobnih organizacij ponudil neslutene možnosti razvoja človeškega kapitala in delovne sile ter nam obenem podal tudi rešitve vprašanj, na katera niti kadrovski management niti management človeških virov nista znala odgovoriti.
 
Knjiga nam celostno in na enostaven način razkriva izjemno široko paleto aplikativnih pristopov, sistemov in konceptov odličnega managementa človeškega kapitala ter upravljanja z zaposlenimi kot edinimi aktivnimi generatorji in nosilci človeškega kapitala v organizacijah. Osnovni namen knjige ni le v zagotavljanju bolj uspešnega in učinkovitega upravljanja s človeškim kapitalom zgolj v namen doseganja višje stopnje dobičkonosnosti, zagotavljanja konkurenčne prednosti, višje stopnje ugleda, intenzivnejše rasti in razvoja organizacije, temveč je osnovni namen knjige predvsem v doseganju bolj kvalitetnega upravljanja z zaposlenimi, doseganju večje usklajenosti med zahtevami delodajalcev in željami delojemalcev ter vzpostavljanju bolj humanega ravnanja z zaposlenimi.
 
Knjiga je namenjena vsem, ki se ukvarjajo z upravljanjem zaposlenih, z managementom človeškega kapitala in človeških virov. Verjamem, da je knjiga lahko odličen praktičen pripomoček na mizi vsakega managerja človeških virov in človeškega kapitala, kadrovika ali managerja znanja v organizaciji. Obenem je knjiga namenjena tudi vsem vodilnim in vodstvenim zaposlenim, ne glede na nivo vodenja. Knjigo priporočam tudi študentom dodiplomskega in podiplomskega študija, ki se pri svojem študiju srečujejo s področji managementa človeških virov in človeškega kapitala ter s področjem delovnih razmerij. Knjiga je zato lahko odličen dodaten pripomoček študentom Ekonomske fakultete, Fakultete za družbene vede, Fakultete za upravo, Fakultete za management in drugih fakultet. Nenazadnje je knjiga namenjena tudi vsem zaposlenim in zagotavljanju njihovega celostnega ter kvalitetnega razvoja znotraj organizacij.
 
V primeru, da bo vsakdo, ki se pri svojem delu ukvarja z managementom človeškega kapitala in človeških virov ter z upravljanjem zaposlenih, v tej knjigi našel vsaj en koristen nasvet in ga uspešno uporabil pri svojem delu, potem je knjiga nedvomno dosegla svoj namen. Upam pa, da bo namen presežen in da bo knjiga pomembno prispevala tudi k razvoju odličnih managerjev človeškega kapitala v organizacijah ter da bo opomnila vsakega vodjo in vsakega kadrovika kaj je njegovo temeljno poslanstvo pri delu z ljudmi.