Količina:

0


Znesek:

0,00

Uporabimo psihološko pogodbo zaposlenih

Uporabimo psihološko pogodbo zaposlenih
  • Redna cena:

    14,00 €

  • Popust:

    0,70 € (5%)

  • Spletna cena:

    13,30 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Priročnik za učinkovito upravljanje glede na obliko psihološke pogodbe med zaposlenim in organizacijo. Uporabite zmogljivosti enega najučinkovitejših neekonomskih sistemov v organizacijah. Uporaba psiholoških pogodb za uspešnejši razvoj zaposlenih, pridobitev veščin za vodenje po meri posameznika, izboljšanje odnosov med delodajalcem in delojemalcem ter ustvarjanje zaposlenim prijaznih organizacij.

Prvi priročnik s področja psiholoških pogodb v slovenskem jeziku. Uporaba mehanizma psiholoških pogodb, ki je prilagojen potrebam slovenske poslovne prakse.

Celostno in enostavno spoznavanje vseh skrivnosti psiholoških pogodb. Praktični nasveti, metodologija, interni akt, model usposabljanja in še veliko več za učinkovito upravljanje glede na posamezne psihološke pogodbe med zaposlenim in organizacijo.

Mehka vezava, 16,5 x 23,5 cm, 122 strani.

VEČ O KNJIGI:

Priročnik »Uporabimo psihološko pogodbo zaposlenih«, ki predstavlja prvo delo v bogati zbirki »Managerjeva orodja«, nam bo celostno in na enostaven način razkril vse skrivnosti psiholoških pogodb med organizacijo in zaposlenim. V priročniku bomo spoznali vlogo in pomen psiholoških pogodb kot izjemno učinkovitega neekonomskega sistema v organizaciji, prednosti uporabe tega mehanizma, poglobili se bomo v vsebino psihološke pogodbe in spoznali lastnosti zaposlenih glede na posamezno obliko psihološkega dogovora.

Poseben poudarek je v priročniku namenjen pridobivanju znanj in veščin za uspešno upravljanje zaposlenih glede na obliko psihološke pogodbe. Spoznali bomo torej kako je potrebno, glede na posebnosti posamezne psihološke pogodbe, optimalno razvijati zaposlene, kako jih izobraževati, motivirati in podobno ter katera orodja v vodenju je najbolj priporočljivo uporabiti v posameznih primerih. V priročniku bomo poleg številnih praktičnih nasvetov, našli tudi metodologijo za merjenje oblike psihološke pogodbe, model internega usposabljanja na tem področju in koncept internega akta za normativno ureditev upravljanja s psihološkimi pogodbami v organizaciji.
 
Priročnik predstavlja prvo knjigo s področja psiholoških pogodb v slovenskem jeziku. Namenjen je vsem, ki se ukvarjajo z upravljanjem zaposlenih, z managementom človeškega kapitala in človeških virov. Tako je lahko odličen praktičen pripomoček na mizi vsakega managerja človeških virov in človeškega kapitala, kadrovika ali managerja znanja v organizaciji. Obenem je knjiga namenjena tudi vsem vodilnim in vodstvenim zaposlenim, ne glede na nivo vodenja. Priročnik pa bo lahko zelo koristen pripomoček tudi študentom dodiplomskega in podiplomskega študija, ki se pri svojem študiju srečujejo s področji managementa človeških virov in delovnih razmerij. Nenazadnje pa je knjiga namenjena vsem zaposlenim in zagotavljanju uspešnosti njihovih psiholoških dogovorov z delodajalcem.
 
KAZALO VSEBINE: 
 
   1. poglavje: Pomen in vloga psihološke pogodbe 
   2. poglavje: Prednosti uporabe psiholoških pogodb v organizaciji 
   3. poglavje: Razmerje med pravno in psihološko pogodbo 
   4. poglavje: Vsebina psihološke pogodbe 
   5. poglavje: Oblike in vrste psiholoških pogodb 
   6. poglavje: Metodologija merjenja psiholoških pogodb 
   7. poglavje: Identifikacijska psihološka pogodba 
   8. poglavje: Kalkulativna psihološka pogodba 
   9. poglavje: Normativna psihološka pogodba
10. poglavje: Podzvrsti osnovnih oblik psiholoških pogodb 
11. poglavje: Razvoj zaposlenih glede na obliko psihološke pogodbe 
12. poglavje: Motiviranje zaposlenih glede na obliko psihološke pogodbe 
13. poglavje: Izobraževanje zaposlenih glede na obliko psihološke pogodbe 
14. poglavje: Napredovanje zaposlenih glede na obliko psihološke pogodbe 
15. poglavje: Uporaba orodij vodenja glede na obliko psihološke pogodbe 
16. poglavje: Komuniciranje glede na obliko psihološke pogodbe 
17. poglavje: Zadovoljstvo zaposlenih in psihološka pogodba 
18. poglavje: Pripadnost zaposlenih in psihološka pogodba 
19. poglavje: Psihološka pogodba skupin in timov 
20. poglavje: Upravljanje in razvoj psihološke pogodbe 
21. poglavje: Spreminjanje psihološke pogodbe 
22. poglavje: Prekinitev psihološke pogodbe 
23. poglavje: Interni organizacijski akt o psiholoških pogodbah 
24. poglavje: Model internega usposabljanja o psiholoških pogodbah