Količina:

0


Znesek:

0,00

Arcueil - MV

Arcueil - MV
  • Redna cena:

    16,95 €

  • Popust:

    0,85 € (5%)

  • Spletna cena:

    16,10 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kompleksna, večplastna pripoved Arcueil prepleta dvome in dvojnost vsakega zgodovinskega, pa tudi medijskega dogodka, pri čemer avtor spretno komponira prozno celoto po vzoru fug Johana Sebastiana Bacha. Prejemnica nagrade Evropske unije za književnost.

Na velikonočno nedeljo zgodaj spomladi 1768 je razvpiti Markiz de Sade beračici po imenu Rose Keller obljubil plačilo. V zameno za obljubljeni prepotrebni denar ga je morala le pospremiti do Arcueila. Po le nekaj urah v mirnem predmestnem Parizu, potem ko je Kellerjevi uspelo pobegniti iz markizove podeželske hiše, je njuna mala ‘pustolovščina’ v predmestju postala razvpita ‘afera Arcueil’, dogodek, ki je razburkal domišljijo javnosti v Franciji in tujini. Sledil je sočen plaz špekulacij, govoric in nasprotujočih si razlag, kaj se je resnično zgodilo na tisto praznično nedeljo. Tako kot pri večini zgodovinskih dogodkov je resnico skoraj nemogoče razvozlati in je navadno nekje vmes med podivjano domišljijo javnosti in bizarnimi fantazijami posameznika.

Črnogorski avtor Aleksander Bečanović je za roman Arcueil (2015) prejel nagrado Evropske unije za književnost za leto 2017.
"Mojstrski homage Markizu de Sadu kot velikemu stilistu. Avtor ruši linearnost pripovedi z neliterarnimi oblikami, kot sta časopisni članek ali gledališka kritika, menjuje sloge, sooča različne poglede na isti dogodek. Na takšen način spretno komponira prozno celoto po vzoru fug Johana Sebastiana Bacha." – Goodreads

Mehka vezava, 19,8 mm x 12,5 cm, 106 strani.