Količina:

0


Znesek:

0,00

Čefurji raus! (2. izdaja)

Beletrina

Čefurji raus! (2. izdaja)
  • Redna cena:

    20,00 €

  • Popust:

    1,00 € (5%)

  • Spletna cena:

    19,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Vojnovićev roman v enciklopedični maniri ustvarja pejsaž urbanega okolja, kjer iz natlačenih stanovanj dehti sarma, ritem pa diktirajo narodnjaki. Mešanica nogometnih prenosov ter južnjaške govorice je del obvezne atmosfere. Ljubljanske Fužine se razodevajo v barviti čefurščini, v kateri sledimo Markovemu odraščanju in njegovemu spopadanju z identiteto, starši, stereotipi okolja ...

Iz grenko-sladkega humorja Markove pripovedi vznika usoda prebivalca Fužin, spletena iz kompleksne mreže vzrokov in posledic, v kateri avtor neusmiljeno deli odgovornost med vse akterje. Roman Čefurji raus! nas potegne v elegantno pripoved, ki v slovenskem literarnem prostoru najkompleksneje doslej obravnava tematiko priseljencev. Goran Vojnović (1980), pisatelj in režiser, je za svoj prvenec Čefurji raus!, ki je postal prodajna uspešnica in je preveden v osem jezikov, leta 2009 prejel nagrado Prešernovega sklada in nagrado kresnik za najboljši roman leta.
Trda vezava s ščitnim ovitkom, 14,5 x 21,5 cm, 200 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:
»Obetaven, berljiv, zabaven in premišljen prvenec, ki odlično zareže v razboleno priseljensko socialno tkivo.« (Matej Bogataj, Mladina)
»Pronicljivo razbijanje stereotipov, obogateno z živahnim jezikovnim brbotom, ki ustvarja zakladnico na novo izgrajene čefurščine - fužinščine.« (Premiera)
»Kratkočasno in zelo prepričljivo.« (Nedelo)
»Čefurji raus! je obvezno branje za vse, ki so kdaj pokimali temu grafitu, in odličen primer sociolekta.« (Alma Selimović, Mag)
»Roman je zabaven in jezikovno okreten.« (City magazine)
»Prvenec Gorana Vojnovića poseže za stereotipe, jih preseže in skozi paleto vsakodnevnih dogodkov odgovori na vprašanja, ki bi jih Janezi zares želeli postaviti čefurjem.« (Manca Borko, Žurnal)

O AVTORJU:
Goran Vojnović (1980, Ljubljana) je pisatelj in režiser. Za svoj prvenec Čefurji raus!, ki je preveden v osem jezikov, je prejel nagrado Prešernovega sklada in nagrado kresnik za najboljši roman leta. Tudi za svoja naslednja romana, Jugoslavija, moja dežela in Figa, je prejel nagrado kresnik. Romana Čefurji raus! in Jugoslavija, moja dežela so uprizorili v gledališču.