Količina:

0


Znesek:

0,00

Naša bolehnost

Lekcije o svobodi in solidarnosti

Naša bolehnost
  • Redna cena:

    19,90 €

  • Popust:

    3,98 € (20%)

  • Spletna cena:

    15,92 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Nova knjiga avtorja mednarodne uspešnice O tiraniji! Virus ni človeški, reakcija nanj pa je merilo naše človeškosti. Ob koncu leta 2019 je Timothy Synder hudo zbolel. Medtem ko se je oklepal svojega življenja, je spoznal, kako krhko je človeško zdravje, ki v naši družbi izgublja status človekove pravice. Brez zdravja pa nimajo pravega smisla tudi druge pravice in svoboda.

Vse to se mu je zgodilo še pred pandemijo, ki je zdravstvene zagate še intenzivirala. Od takrat naprej lahko opazujemo, kako se podhranjeni zdravstveni sistem s premalo osebja upogiba pod težo bolnikov s korona virusom. Mnoge vlade na svetu – med njima tudi ameriška – so to stanje epidemije z namerno ignoranco, dezinformacijami in vojnim dobičkarstvom naredile še hujše.
Ta knjiga je strasten popis podukov, ki jih moramo osvojiti, ne glede na to, kje živimo. Z njimi bomo uzrli žarke upanja v teh temnih časih. Samo z izboljšanjem zdravstvenega sistema kot temeljne človeške pravice in z zvišanjem avtoritete zdravnikov ter resnice lahko načrtujemo svobodno prihodnost svojih otrok.

Svoboda pripada posameznikom.
Da bi lahko bili svobodni, potrebujemo zdravje.
Za zdravje pa potrebujemo drug drugega.

»Z veliko hitrostjo drvimo proti fašizmu. Ta ameriški pisatelj glede tega ne pušča nobenih iluzij.« – Svetlana Aleksijevič, Nobelova nagrajenka za literaturo

Mehka vezava, 21 x 14,5 cm, 184 strani.

O AVTORJU:
Timothy Snyder (1969) je profesor zgodovine na Univerzi Yale in stalni sodelavec Inštituta za humanistične vede na Dunaju. Napisal je 15 knjig, ki so izšle v več kot štiridesetih jezikih. Zanje je dobil nagrado Hannah Arendt za politično misel, leipziško knjižno nagrado za evropsko razumevanje, književno nagrado Ameriške akademije za umetnost in književnost, nagrado Nizozemskega auschwitzskega odbora in Medaljo vstaje v varšavskem getu, poleg drugih priznanj. Njegovo delo je bilo navdih za slike, plakate, kipe, drame, filme, punk rock, rap in opero. Njegove besede navajajo po vsem svetu na demonstracijah v obrambo svobode. Živi v New Havenu v Connecticutu.