Količina:

0


Znesek:

0,00

Milijonček za prijaznost

Milijonček za prijaznost
  • Redna cena:

    26,99 €

  • Popust:

    1,35 € (5%)

  • Spletna cena:

    25,64 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Nekega povsem običajnega dne Frank in mama zadeneta na loteriji. Štiriindvajset milijonov! Ko se razve, kdo sta srečna dobitnika, je njunih običajnih dni konec. Mama si želi prijaznih ljudi, zato obljubi najprijaznejšemu v skupnosti nagrado – milijon kron. Med otroki in odraslimi se začne tekma. Tekma v prijaznosti. Tekma za denar.

Medtem se mama in Frank umakneta na počitnice na jug, pod slepeče sonce. Mama si zatiska oči, Franku pa se odpre svet s hitro sklenjenimi prijateljstvi in neslutenimi spoznanji. Kot da so kratke počitnice namenjene bliskovitemu odraščanju.
Humorno napisan roman dodobra razkriva človeške značaje, slabosti in veličine, in odpira mnoga vprašanja. Osrednje je gotovo eno. Je denar res sveta vladar? Roman Milijonček za prijaznost prejel literarno nagrado norveškega Ministrstva za kulturo.
Trda vezava, 14,5 x 21,5 cm, 247 strani.

O AVTORJU:
Arnfinn Kolerud (1968) je preživljal otroštvo v Isfjordnu v Romsdalu. Za prvo objavljeno delo Upanje, da snežni plug ne pride leta 1996 je prejel debitantsko nagrado Ministrstva za kulturo za otroško in mladinsko literaturo. Za delo Prihajamo ali ne (2004) je prejel nagrado kritikov, novo norveško nagrado za otroško književnost, nagrado za literaturo Gura Sandsdalena, in bil nominiran za ugledno nagrado Brage.
Leta 2017 je za mladinski roman Milijonček za prijaznost prejel literarno nagrado norveškega Ministrstva za kulturo. Kolerud živi v Flatraketu v Nordfjordu. Piše tako za otroke kot za odrasle in rad igra šah.