Količina:

0


Znesek:

0,00

Juhe za vse okuse

Juhe za vse okuse
  • Redna cena:

    12,50 €

  • Popust:

    0,62 € (5%)

  • Spletna cena:

    11,87 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Juhe so tople, domiselne, nežnega okusa in lahko prebavljive. So bogate z vitamini, minerali in drugimi hranili, ki jih telo potrebuje. V knjigi nam avtorica predstavi več kot 90 slastnih juh za vsak okus in za vsako priložnost. Juha lahko predstavlja lahek obrok, lahko jo ponudimo kot uvod v kosilo ali svečano večerjo. Prav tako našim dragim, kadar zbolijo, najprej ponudimo krožnik domače juhe.

Avtorica jih je razdelila na: hladne juhe, zelenjavne juhe, kremne juhe, domače juhe, tuje juhe (npr.: čebulna gratinirana juha, portugalska zimska juha, perzijska ješprenjeva juha, ...) in druge juhe (kot so: ajdova juha, pikantna juha iz morskih sadežev, kruhova juha, ...).

Spiralna vezava, 14 x 20 cm, 152 strani.

RECEPTI IZ KNJIGE:

Krompirjeva juha z ohrovtom
Se­sta­vi­ne: 400 g krom­pir­ja, sol, po­per, 1 če­bu­la, 1 strok če­sna, 1 pe­ter­ši­lje­va ko­re­ni­na, 100 g blan­ši­ra­ne­ga ohrov­ta, 50 g kr­pic iz re­zanč­ne­ga te­sta, lo­vo­rov list, ti­mi­jan, olje, 1 žli­ca moke, se­se­kljan pe­ter­šilj.

Olu­pi­te krom­pir in pe­ter­ši­lje­vo ko­re­ni­no ter obo­je na­re­ži­te na koc­ke. Do­daj­te lo­vo­rov list, se­se­kljan če­sen in ti­mi­jan. Sku­haj­te in do­daj­te svet­lo prež­ga­nje iz olja, moke in se­se­klja­ne če­bu­le. Po­so­li­te in po­po­praj­te. Do­daj­te kr­pi­ce iz re­zanč­ne­ga te­sta in ku­haj­te še 10 mi­nut. Na juho daj­te se­se­kljan pe­ter­šilj in blan­ši­ra­ni ohrovt.

Krem­na ko­re­nje­va juha
Se­sta­vi­ne: 6–8 ko­renč­kov, 1 krom­pir, 1 če­bu­la, ju­šna os­no­va, olje, 100 ml mle­ka, 100 ml slad­ke sme­ta­ne, sol beli po­per, 1 žlič­ka muš­kat­ne­ga oreščka.

Olu­pi­te in oči­sti­te vso ze­le­nja­vo. Na olje daj­te na­re­za­no če­bu­lo, na­ri­ba­no ko­re­nje in na­re­zan krom­pir. Malo pra­ži­te in za­lij­te z ju­šno os­no­vo. Ku­haj­te, da se ze­le­nja­va zmeh­ča. Po­so­li­te, po­po­praj­te in do­daj­te muš­kat­ni oreš­ček. Juho zme­šaj­te v me­šal­ni­ku, za­vri­te ter do­daj­te mle­ko in slad­ko sme­ta­no.

Gra­ti­ni­ra­na če­bul­na juha
Se­sta­vi­ne: ma­slo in olje, 4 ve­li­ke če­bu­le, na­re­za­ne na tan­ke re­zi­ne, šče­pec slad­kor­ja, 2 se­se­klja­na stro­ka če­sna, ve­ji­ca ti­mi­ja­na, 20 g moke, 100 ml su­he­ga be­le­ga vina, 1–1,5 l ju­šne os­no­ve, 4–6 re­zin po­pe­če­ne­ga be­le­ga kru­ha, strok če­sna, 400 g sira (gro­jer ali emen­tal­ski sir).

V več­ji po­so­di na bla­gem og­nju raz­to­pi­te ma­slo z ol­jem ter dodajte če­bu­lo in jo pra­ži­te, do­kler ne po­sta­ne zla­to ru­me­na. Do­daj­te če­sen, slad­kor in ti­mi­jan. Po­tro­si­te z moko, ne­kaj­krat pre­me­šaj­te in za­lij­te – naj­prej z vi­nom, nato z ju­šno os­no­vo – in ku­haj­te prib­liž­no 45 mi­nut, da se če­bu­la zmeh­ča. Priž­gi­te pe­či­co (samo gret­je od zgo­raj – žar). Juho na­lij­te v sko­de­li­ce in na vsa­ko po­ložite re­zi­no po­pe­če­ne­ga be­le­ga kru­ha, ki ste ga na­tr­li s stro­kom če­sna. Po kru­hu po­tro­si­te na­ri­ban sir in juho gra­ti­ni­raj­te v pe­či­ci prib­liž­no 3 mi­nute, da se sir raz­to­pi in malo za­pe­če.