Količina:

0


Znesek:

0,00

Konec vsega (gledano astrofizikalno)

Konec vsega (gledano astrofizikalno)
  • Redna cena:

    24,90 €

  • Popust:

    4,98 € (20%)

  • Spletna cena:

    19,92 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Z živahnim, ostrim in včasih tudi ironičnim smislom za humor nas astrofizičarka Katie Mack popelje na razburljivo intelektualno potovanje po štirih možnih koncih vesolja: Veliki stisk, Toplotna smrt, Veliki raztrg ali Razpad vakuuma. Na razumljiv način nas vodi skozi glavne koncepte kvantne mehanike, kozmologijo, teorijo strun itn., ter nam odstre, kako lahko majhni popravki v našem nepopolnem razumevanju realnosti pomenijo ogromne razlike v tem, kako se bo odvila naša prihodnost. Naše vesolje se lahko sesede skupaj, lahko ga raznese narazen, ali pa se celo – v naslednjih petih minutah – vda neizogibnemu širjenju mehurčka pogube.


To čarobno in fascinantno zgodbo prihodnosti vesolja, do neke mere tudi neznane pokrajine fizike, na vznemirljiv način pripoveduje ena vodilnih astrofizičark, ki obenem poišče tudi naš prostor v njej. Med zvezdnimi eksplozijami in poskočnimi vesolji nam Katie Mack pokaže, da lahko kljub temu, da smo ljudje v vesoljskem smislu zanemarljivi in nimamo možnosti vplivanja na kozmične spremembe, vsaj začenjamo razumeti, kaj se dogaja okoli nas.

Knjiga Konec vsega je vseskozi duhovita, presenetljiva vožnja do najbolj oddaljenih kotičkov našega sedanjega znanja.

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 269 strani.

O avtorici:

Katie Mack je teoretična astrofizičarka in ena najbolj popularnih znanstvenic na Twitterju s skoraj 400 tisoč sledilci. V toku svoje raziskovalne kariere na Caltechu, Princetonu, Cambridgeu, Melbournu in zdaj na Univerzi North Carolina se je posvečala predvsem temni snovi, kozmičnim strunam in nastanku prvih galaksij. Svoja besedila je do zdaj objavljala v revijah State, Time in Scientific American, poleg tega pa ima redno kolumno v reviji Cosmos. Konec vsega je njena prva knjiga, z njo je dosegla široko bralstvo ter prevod v mnoge svetovne jezike.