Količina:

0


Znesek:

0,00

Sončno ali oblačno?

Prve besede VREME

Sončno ali oblačno?
 • Sončno ali oblačno?
 • Sončno ali oblačno?
 • Redna cena:

  8,95 €

 • Popust:

  2,95 € (33%)

 • Spletna cena:

  6,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kakšno je vreme danes? Je zunaj vroče ali hladno? Morda dežuje ali piha veter? Kaj pa, če se bliža nevihta? Nauči se poimenovati različne vrste vremena in opazuj, kako se ob različnih vremenskih razmerah počuti mala lisička.

Igrivi izrezi vsako stran spremenijo v nekaj novega, zato je spoznavanje vremena vedno znova vznemirljivo. Živahne ilustracije hitro pritegnejo pozornost najmlajših, hkrati pa jim puščajo dovolj prostora za lastno domišljijo.

Kartonka, 16 x 16 cm, 12 strani.

RECENZIJA IZ REVIJE MOJ MALČEK:
Prikupna kartonka iz zbirke Prve besede najmlajše vabi k opazovanju vremena in jih uči besed, s katerimi bodo povedali, da sije sonce, da dežuje, da je vroče ali hladno, da piha veter, da sneži... Na beli podlagi lista se nizajo na vsaki strani trije liki – en predmet, ki pomaga določiti, kako toplo je in kakšno je vreme, prikupna lisička in drobna živalca, kot so metulj, deževnik ali hrošč. Lisička ob toplem vremenu opazuje metulja. Če je sončno in vroče, se kopa v bazenčku in igra z žogo. Ko je vetrovno, lovi kapico, ki ji jo je odnesel veter, ko dežuje, pa razpre svoj pisani dežnik…

Nekatere strani imajo zavihek, pod katerim se skriva nekaj zanimivega, druge strani imajo izbočene like, tretje odprtino, skozi katero lahko pokukaš ali otipaš naslednjo stran. Izrezane strani vsako stran spremenijo v nekaj novega. Ilustracije je mogoče zgolj opazovati ali pa ob njih pripovedovati lastno zgodbo. Imenitno slikanico Lenke Chitilové je s pretanjenim občutkom za preprosto, toda lepo, ilustrirala Veronika Zacharová. (Maja Črepinšek)