Količina:

0


Znesek:

0,00

Na življenje!

Na življenje!
  • Na življenje!
  • Redna cena:

    27,00 €

  • Popust:

    1,35 € (5%)

  • Spletna cena:

    25,65 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Xavier oz. pod psevdonimom 'Zvezdni človek' (L'homme Étoilé) je zdravstveni tehnik, izjemen stripar in neskončno simpatičen Bruseljčan, ki riše stripe o svojem delu na oddelku za paliativno oskrbo. Z ganljivimi risbami na Instagramu pripoveduje o vsakdanjem življenju sebe in svojih pacientov in pacientk v paliativni oskrbi. Spremlja ga okrog 170 tisoč ljudi. Na življenje! (À la vie!) je njegov prvi risoroman o paliativni oskrbi.

O svojem delu je več let risal stripovske zgodbice, ki zadnje obdobje življenja umirajočih predstavljajo v drugačni, bolj življenja polni luči. Najprej jih je objavljal na instagramu, nato pa v knjižni obliki stripa in vzbudile so veliko zanimanje. Samo v Franciji je prodal kar 35.000 izvodov stripa. 

Z Rogerjem Zvezdni človek oklofuta bolezen ob vražjih zvokih uspešnic Queenov. Z Matildo se nauči govoriti švedsko, Edmond mu zastavi pravi gastronomski izziv in Nanie ga posvoji kot popolna babica. 
V tem risoromanu, polnem človečnosti, Zvezdni človek, ganljivi in zabavni zdravstveni tehnik pripoveduje o življenju na oddelku za paliativno oskrbo nežno, sramežljivo, z ljubeznijo in humorjem. Dodajmo življenje dnevom, ne dneve življenju!

Zdravnica Lučka Jagodic Klipšteter je v predgovoru h knjigi zapisala, da gre pri paliativni oskrbi za sivo cono med “izčrpali smo vse možne terapije” in “vaša bolezen je neozdravljiva” – cono, v kateri bodo zdravstveni delavci upoštevali želje in duhovne potrebe pacienta ter mu nudili dostojno bivanje in celostno oskrbo do zadnjega diha.

Mehka vezava, 22 x 22 cm, 193 strani.

O RISOROMANU IZ MEDIJEV:

Delo.si: www.delo.si/...
Dnevnik.si: www.dnevnik.si/...
N1info.si: n1info.si/...
Primorske.si: www.primorske.si/...