Hitlerjev imperij (Prednaročilo), Posebne izdaje - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Hitlerjev imperij (Prednaročilo)

Posebne izdaje

Hitlerjev imperij (Prednaročilo)
 • Redna cena:

  44,00 €

 • Popust:

  7,00 € (16%)

 • Spletna cena:

  37,00 €

 • ISBN:

  9789612847661

 • Avtor:

  Mark Mazower

 • Založba:

  Beletrina

 • Prevajalec:

  Matej Venier

 • Datum izida:

  02.10.2021

Brezplačna dostava

Dobava: prednaročilo

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Vodilni britanski zgodovinar Mark Mazower nam v knjigi 'Hitlerjev imperij' na podlagi izjemnega obsega in raznolikosti prvotnih raziskav razkriva povsem nova spoznanja o tem, kako so nacisti načrtovali, vzdrževali in izgubili prevlado nad Evropo, ter ponuja srh vzbujajočo sliko o svetu, kakršen bi bil, če bi nacisti v vojni zmagali.

Knjiga nas prisili, da opustimo dosedanja prepričanja o Tretjem rajhu, in prikaže, kako se je stranka pri svoji imperijski širitvi zgledovala po Ameriki in Veliki Britaniji. Ker nacisti niso bili politično kultivirani, niso zmogli vladati ozemljem, ki jih je osvojila njihova vojska, in to kljub šokantnemu razkritju o sodelovanju s poraženimi državami.

Edinstvena, temeljna knjiga prinaša osupljivo in kontroverzno oceno o vzponu in padcu Tretjega rajha, izjemno argumentirano osvetljuje vrsto doslej neznanih dejstev o najhujši preizkušnji, kar sta jih prestala Evropa in svet, ter pomaga razumeti, kako je celina zdrsnila v katastrofo.

Trda vezava, 804 strani.

O AVTORJU:

Britanski zgodovinar Mark Mazower (1958) je eden največjih strokovnjakov za zgodovino 20. stoletja v svetovnem merilu.
Diplomiral in doktoriral je iz klasične filologije in filozofije na Univerzi v Oxfordu. Je profesor zgodovine na newyorški Univerzi Columbia, pred tem je poučeval na univerzah v Londonu, Sussexu in Princetonu. Njegovo področje preučevanja je zgodovina ­­­20. stoletja, s poudarkom na zgodovini Grčije in Balkana. Je avtor več nagrajenih zgodovinskih monografij.