Kačalinka Čalapinka išče prijatelja - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Kačalinka Čalapinka išče prijatelja

Kačalinka Čalapinka išče prijatelja
 • Kačalinka Čalapinka išče prijatelja
 • Kačalinka Čalapinka išče prijatelja
 • Cena:

  24,90 €

 • ISBN:

  9789610706526

 • Avtor:

  Anja Kralj Okorn

 • Založba:

  Samozaložba

 • Datum izida:

  09.09.2021

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kaj več lahko podariš otroku kot čas v družbi lepe pravljice? Stalno vstopnico v vajin svet pravljične joge! Prijazna kačica, ki obožuje palačinke, vaju vabi, da jo pospremita po njeni poti iskanja prijateljstva, ki je polna spoznanj, miganja in smeha!

Zgodba jogijske pravljice Kačalinka Čalapinka išče prijatelja govori o sprejemanju drugačnosti, predvsem pa o sprejemanju samega sebe – z vsemi svojimi specifikami. Poleg tople, duhovito napisane zgodbe knjigo polnijo čudovite ilustracije kranjske ilustratorke Tamare Šenk, ki hkrati ponazarjajo, na kakšen način otroci lahko posnemajo živali, ki se pojavljajo v zgodbi, in s tem izvajajo pravljično jogo.

Za izvajanje pravljične joge ob branju pravljice ne potrebujete jogijskega predznanja. H knjigi je priložena dodatna knjižica, kjer so vse asane in ogrevalne vaje bolj natančno obrazložene. V njej si lahko preberemo, kakšen je namen izvajanja posamezne asane, kako jo pravilno izvajati in na kaj je potrebno pri tem paziti, dodana pa je tudi kakšna jogijska zanimivost.

Trda vezava, 21,5 x 26,5 cm, 24 strani.

TELESNE KORISTI:
Preko pravljičnih asan otrok spoznava zmožnosti svojega telesa, razvija svoje koordinacijske in motorične spretnosti, izboljšuje pa se tudi njegova telesna drža. Začenja se zavedati svojega diha, ob redni praksi globokega, počasnega dihanja pa povečuje svojo pljučno kapaciteto in počasi spoznava povezavo med globokih umirjenim dihom in telesno ter umsko sprostitvijo.

ČUSTVENO-OSEBNOSTNI RAZVOJ:
Ob aktivnem poslušanju jogijske pravljice otrok spoznava različna čustvena stanja. Sočasno poslušanje in gibanje z redno prakso pripomoreta h krepitvi njegove zmožnosti za daljše ohranjanje koncentracije. S tem, ko otroku pustimo, da zgodbo občasno zapelje v svojo smer, spodbujamo njegovo domišljijo, ustvarjalnost in igrivost, kar pripomore tudi k pozitivni samopodobi.

KREPITEV ODNOSA:
Knjiga naj vama predstavlja stalno vstopnico v vajin svet pravljične joge, v kateri je veliko priložnosti za pogovor, dotik in smeh. Praksa od obeh zahteva popolno prisotnost, kar pripomore h kakovostnemu, čuječemu preživljanju skupnega časa, ki združuje prednosti skupnega branja, pogovora, gibanja in zabave.

OBJAVE V MEDIJIH: