Količina:

0


Znesek:

0,00

Skozi trave oblakov

Skozi trave oblakov
  • Redna cena:

    25,00 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,75 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman Skozi trave oblakov je pripoved o gorah, prijateljstvu in vseh ljubeznih, ki tkejo niti življenja protagonistov. Miha, Jaka in Luka so srčni prijatelji in plezalci, ki se skupaj podajo v marsikatero steno, osvajajo vrhove in dekleta, si zadajajo nove cilje ter spoznavajo odročne kraje. Gore in prijateljstvo so v romanu predstavljeni s pomočjo edinstvene vezi, ki neločljivo povezuje eno z drugim.

Knjiga govori o plezanju v domačih hribih, spominih na plezanje v steni Eigerja, prvih občutkih vznesenosti ob srečanju z ulicami zaprašenega vrveža v Kathmanduju, premraženem ždenju v šotorih v baznih taborih in pogovorih, ki odmevajo v neskončnosti praznine, pripetljajih v južnoameriških mestih in vasicah, plezanju v navezah s tistimi, ki se jim najbolj zaupa, soliranju, … Iskrenost Miha, Jaka, Luka in ostalih mladih fantov, ki nastopajo v romanu, v pripoved prinese zven resničnosti situacij, ki jih obdajajo. Intriga, s katero želijo začrtati oris tiste prave poti med pustolovščino in ustaljenostjo, se dotakne neizprosne izbire med gorami in dekleti ter notranjimi boji, ki jih Miha bije v oklepu svojih misli.

Roman bralcu dopušča, da tu in tam postoji na večnih križiščih odhajanja in ostajanja ter uzre svet skozi oči fantov, ki s tem vsakodnevno živijo. Skozi trave oblakov zastavlja vprašanja, na katera sami včasih ne upamo odgovoriti in ponuja odgovore skozi misli tistih, ki stopajo po neobljudenih, čarobnih labirintih in prašnih poteh, ki vodijo neznano kam.

Mehka vezava, 13,5 x 20 cm, 291 strani.

O AVTORJU:
Milan se je z gorami seznanil v mladosti in jih nikoli ni prenehal odkrivati. Želja po novih stenah, vrhovih in odpravah ga je peljala po gorstvih Evrope – še posebej so se mu v srce zapisali Chamonix, Himalaja, Andi, … Sam pravi, da so zanj “gore veličastni in skrivnostni kraji. Prva potepanja po teh osupljivih pokrajinah mi ostajajo v spominu nekje med resničnostjo in sanjami, skupaj z nikoli dokončno izpolnjeno ljubeznijo, ki je po vseh teh letih plezanja in ekspedicij še vedno z mano, še vedno je polna sanj, vračanja, iskrivosti, neznanega …” Iz tega razloga se vedno znova vrača k osamljenim gorskim potem, travam, ki pojejo v vetru, in prijateljem, s katerimi si deli spomine na doživetja, ki jih ne bo nikdar pozabil.

RECENZIJA BUKLA:
"Zakaj se ekstremni gorniki vedno znova podajajo na najbolj samotne, najbolj divje gore, zakaj plezajo čez najvišje, najtežje, najbolj nevarne stene? Kaj jih vleče na krušeče se previse, zasnežene strmine, redek zrak, kjer je zastavek visok, kjer ta trenutek si, potem te morda ni več? Vsebinsko bogata, besedno sočna knjiga, nabita s čustvi, z bralcem velikodušno deli neznosno hrepenenje po izjemnih doživetjih, omamen užitek občutenja divje lepote, vznesenost, ko bivaš močneje.

Pripoveduje o globokem, pristnem prijateljstvu, ničkolikokrat preizkušenem v ekstremnih pogojih, in o strastni ljubezni do dekleta, kot jo lahko občuti le mlad poet. Pa o mladosti – o študentskih žurih do jutranjih ur, o čaru vožnje s spačkom z odprto streho, o poglobljenih pogovorih s profesorjem. In o zaznamujoči moči verzov Rilkeja, Borgesa in Rimbauda, ki te spremljajo kjerkoli, kadarkoli - po ljubljenju ali v bivaku sredi sten. Ne zamolči niti prepadov duše: občutka neznosne izgube ljubljenih, nepredirni molk praznine, obžalovanje, neuspeh. Pripoved je pretkana z opojno poezijo. "Outdoor" knjiga bo navdušila sladokusce, ki ljubijo glasno tišino in samoto, gosto poseljeno z sencami, pa tudi vse, ki še vedno nosijo v srcu Pot Nejca Zaplotnika." - Maja Črepinšek, Bukla 151