Sadež zdravja - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Sadež zdravja

Sadež zdravja
 • Cena:

  29,90 €

 • ISBN:

  9789610706175

 • Avtor:

  Robert Osterman

 • Založba:

  Samozaložba

 • Datum izida:

  12.10.2021

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Izbrana poglavja avtoritet zdravljenja s hrano in odmikom od tradicionalnega načina življenja. To je knjiga, ki vam bo na enostaven in razumljiv način predstavila razloge za povečanje deleža sadja in zelenjave v surovem stanju v naši prehrani.

Zgodovinski pregled dogodkov je bralcu v veliko pomoč za lažje razumevanje bistvenega sporočila knjige. Sadež Zdravja bralca zato za začetek popelje v res daljno preteklost, pelje ga na sam izvir kaotičnega stanja na področju prehrane in z njim povezane posledice, ki se časovno ujema z ukrotitvijo ognja in pričetkom kuhanja. S kuhanjem je človek popolnoma spremenil prehrano. Svoj velik delež pri tej spremembi je dodala tudi pšenica in ostala žita, ki vsebujejo gluten. Seveda pa je bil ta preskok za človeka prehiter in temu primerno ni bilo časa za prilagoditev.

Vrniti se moramo nazaj k pravi hrani za človeka, to pa je sadje, zelenjava, oreščki v surovem stanju in pobegniti od kuhane hrane saj se s kuhanjem vse organsko spremeni v anorgansko, mrtvo. Mrtva hrana pa je po mnenju vseh navedenih avtorjev ključni razlog za vse najbolj pogoste bolezni današnjega časa. Problem je seveda tudi nepravilno in neuspešno zdravljenje, ker se zdravijo simptomi in ne razlogi, ki so pripeljali bolnika iz akutnega v kronično stanje. Zdravljenje simptomov je seveda zelo dobro za farmacevtska podjetja, ki na ta račun kujejo velike dobičke in si podrejajo kompletno medicinsko industrijo, vlade in vse ostalo kar sodi zraven.

Prav zato je ta knjiga namenjena vsem, ki ne berejo veliko, pa bi kljub temu radi dobili informacije s strani laičnih medicincev in stroke. Tu imate na enem mestu vse, izbira je vaša.
Mehka vezava, m): 14,7 x 21,0 cm, 292 strani.

NAGOVOR AVTORJA:
"Nisem zdravnik, niti kako drugače povezan z zdravilstvom, farmacijo, medicino in vsem ostalim, kar je povezano z zdravjem. Celo življenje sem v podjetniških vodah. Po izobrazbi sem univerzitetni diplomirani pravnik in mediator. Vendar pa zadnjih 20 let prebiram in raziskujem po literaturi, ki obravnava prehrano človeka in s tem povezane posledice.

Vse se je začelo ob branju radikalne Wandmakerjeve knjige »Hočeš biti zdrav? Proč s kuhinjskim loncem«! Nadaljevalo se je z ostalimi knjigami »odmika od tradicionalnega načina življenja«. Ob branju tovrstnih knjig in preizkušanju prebranega na sebi, ugotavljam, da vse napisano drži! In več literature kot preberem, bolj nezadovoljen sem z obstoječim načinom zdravstvenega sistema. Zaradi tega sem postal »nezadovoljen državljan«! Zaradi nevednosti, nepoučenosti in naivnosti s(m)o na milost in nemilost prepuščeni zdravnikom, bogovom v belem. Tej naivnosti lahko naredimo konec samo z osveščanjem.

Ljudje morajo izvedeti, da obstoja tudi druga, bolj človeška plat zdravljenja. Tudi sam želim biti del zgodbe o osveščanju! Zato sem zbral in povzel poglavja literature najuglednejših svetovnih avtoritet s področja zdravljenja s prehrano in odmikom od tradicionalnega načina življenja. Pri svojem pisanju sem šel za razliko od ostalih malo dlje v preteklost in na ta način bralcu še bolj osvetlil vzroke in posledice! V bistvu ni važno ali se s povzetimi mislimi in načini iz te knjige strinjaš, pomembno je, da si spoznal obstoj možnosti, ki jih lahko uporabiš, ne glede na to, ali nameravaš pozdraviti resno bolezen, manjšo zdravstveno težavo ali pa samo začeti z bolj zdravim življenjem. Morda boš začel s spremembami takoj, mogoče čez mesec dni ali leto. Morda moraš prej še temeljito premisliti o svojem dosedanjem življenju in zaključiti določene »projekte«. Od tega trenutka dalje imaš pomembne informacije in veš česar doslej nisi vedel, opravičila za tvoja dejanja v nadaljevanju torej ni več!" - Robert Osterman