Knjižničar na begu - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Knjižničar na begu

Knjižničar na begu
 • Cena:

  24,00 €

 • ISBN:

  9789617129335

 • Avtor:

  Majda Rupnik

 • Založba:

  Primus

 • Datum izida:

  13.10.2021

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Jane je milenijec, pripadnik generacije nerealnih pričakovanj. Pri tridesetih je izgubljen, razočaran sam nad sabo in svetom. Samo ob knjigah mu še zaigra duša. Pusti udobno službo v knjižnici, udobno življenje v mestu in se v iskanju, nič več smisla, ampak samo prostora pod soncem, zateče v primorske hribe k dekletu, ki je prav tako pobegnilo iz mesta.

Dva begunca, oba po poklicu filozofa, sorodni duši, a tudi zelo različna na koščku hribovske zemlje upata, da jima bo tam uspelo ustvariti prihodnost.

Spletata niti med seboj, s sovaščani, z ljudmi iz preteklosti in prihodnosti, predvsem pa z naravo. Toda življenje povsod izstavi račun. Jima bo uspelo ohraniti sanje, ki še dajejo smisel? Ali pa je beg najboljša rešitev? Zgodba je prepletena z ljubeznijo do knjig, predvsem pa z empatijo, brez katere človeštvo nima prihodnosti. Pa mogoče brez knjig tudi ne.

Mehka vezava, 22 x 14 cm, 211 strani.

O AVTORICI:
Majda Rupnik je upokojenka, živi v Ljubljani. Na vprašanje o poklicni poti še vedno v zadregi odgovori, da je bila računovodkinja, finančnica, menedžerka, a želela je biti učiteljica ali pa samo varuška. Slab posluh za glasbo je bil »izgovor«, da so jo usmerili v ekonomijo.
Zdaj ko so pomembne življenjske naloge opravljene, uresničuje svoje najbolj skrite sanje in piše svoj tretji roman (prvenec Računarka in mož z rešitvijo je izšel pri založbi Primus leta 2018), vmes pa upa, da ji bo uspelo prelisičiti samocenzuro in spraviti na papir zgodbo, ki ji jo je pisalo življenje.