Količina:

0


Znesek:

0,00

Knjižničar na begu

Knjižničar na begu
  • Redna cena:

    24,00 €

  • Popust:

    1,20 € (5%)

  • Spletna cena:

    22,80 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Jane je milenijec, pripadnik generacije nerealnih pričakovanj. Pri tridesetih je izgubljen, razočaran sam nad sabo in svetom. Samo ob knjigah mu še zaigra duša. Pusti udobno službo v knjižnici, udobno življenje v mestu in se v iskanju, nič več smisla, ampak samo prostora pod soncem, zateče v primorske hribe k dekletu, ki je prav tako pobegnilo iz mesta.

Dva begunca, oba po poklicu filozofa, sorodni duši, a tudi zelo različna na koščku hribovske zemlje upata, da jima bo tam uspelo ustvariti prihodnost.

Spletata niti med seboj, s sovaščani, z ljudmi iz preteklosti in prihodnosti, predvsem pa z naravo. Toda življenje povsod izstavi račun. Jima bo uspelo ohraniti sanje, ki še dajejo smisel? Ali pa je beg najboljša rešitev? Zgodba je prepletena z ljubeznijo do knjig, predvsem pa z empatijo, brez katere človeštvo nima prihodnosti. Pa mogoče brez knjig tudi ne.

Mehka vezava, 22 x 14 cm, 211 strani.

O AVTORICI:
Majda Rupnik je upokojenka, živi v Ljubljani. Na vprašanje o poklicni poti še vedno v zadregi odgovori, da je bila računovodkinja, finančnica, menedžerka, a želela je biti učiteljica ali pa samo varuška. Slab posluh za glasbo je bil »izgovor«, da so jo usmerili v ekonomijo.
Zdaj ko so pomembne življenjske naloge opravljene, uresničuje svoje najbolj skrite sanje in piše svoj tretji roman (prvenec Računarka in mož z rešitvijo je izšel pri založbi Primus leta 2018), vmes pa upa, da ji bo uspelo prelisičiti samocenzuro in spraviti na papir zgodbo, ki ji jo je pisalo življenje.