Količina:

0


Znesek:

0,00

Zveričja rolada z zvezdami

Zveričja rolada z zvezdami
  • Redna cena:

    25,00 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,75 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 23,75 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

"Največji zakladi so zastonj in za vse, ki znajo pogledati nad zaklade sveta."
Svežina, domišljija, nenehna igrivost, pulziranje energije, klic prvinskosti, mladostne radoživosti, razigranosti, hkrati pa tudi krhke nežnosti, lirične zasanjanosti in globoke prodornosti z (na videz) enostavnim izrekanjem o globini človeške duše, merilih srčne medosebne in siceršnje razdalje v planetarnem redu reči in stvari. To je del vtisov, ki lahko prežemajo bralca, ko potuje skozi zgodbice in ilustracije, ki so hkrati poklon bližnjim in hvalospev stvarstvu. Marija (Meri) je kot amazonska indijanska deklica, ki še razume govorico dreves, bilk, živali, ki so globoke vpete in povezane v planetarni red Narave in Kozmosa. Ki predstavljajo enost in povezanost mikro in makro sveta. V tem duhu je tudi moč razumeti izvirni naslov, ki ga šifrira poklon karakorumskim svizcem in spet čiste linije preproste in sugestivne ilustracije.
Miha Lampreht - pravnik, novinar, publicist in alpinist

Marija Jeglič nas v pričujoči knjigi tankočutno vodi skozi čudoviti svet neokrnjene narave, kjer se odvijajo stvari, ki jih vsi gledamo, a le redki vidijo. Zaradi nepričakovanih, svežih in pogosto še doslej neobstoječih povezav med sicer znanimi elementi njenih zgodb, deluje njen pristop unikatno, še poseben pečat pa mu dajo avtoričine osebne izkušnje, zlite z večnimi modrostmi našega obstoja. A najpomembnejši temelj njenega pisanja je gotovo njena pozitivna in optimistična narava, ki bralca, ne glede na njegovo starost, navda z lepoto narave, življenja in sobivanja nasploh. Upam, da nas bo v prihodnosti obogatila s čim več različnimi deli, saj je njeno notranje bogastvo dar, kakršen se najlepše razvija in raste kadar se ga deli z drugimi – takrat plemeniti in bogati nas vse.
Slavko Avsenik mlajši - glasbenik

Izvirne ilustracije, ki vabijo da bi jih uporabil kot spomin in pomoč v svojih težkih trenutkih, dopolnjujejo to čudovito knjigo, ki jo v roke ne vzameš le enkrat, ampak znova in znova. Počasi zapolni pomembno mesto na knjižni polici vsakega, ki išče odgovore na vprašanja o smislu življenja. Hvala Meri.
Marija Štremfelj, gorska vodnica

O avtorici:Marija Jeglič se je rodila 24. aprila 1991 v Ljubljani. Po poklicu je radiološka inženirka v ljubljanskem Kliničnem centru, v prostem času pa vse kaj drugega. Že kot majhna deklica je na babičinem vrtu izkopala bazen za ujete paglavce in jih z zanimanjem opazovala, kako rastejo.
Marija se loti vsega, od slikanja na platno do masiranja in v hudi sili tudi oblikovanja novih frizur. V najstniških letih je bila prepričana, da jo bo pot vodila do profesionalne plesalke urbanega sloga, a je kasneje ugotovila, da jo na podoben način lahko osvoji alpinizem. Skozi njegove začetke je vedno bolj spoznavala prostranstva in lepote narave, ki so v njej že od malega kopičili neizmerljivo količino domišljije.

Trda vezava, 15,5 x 20,5 cm, 192 strani.