Količina:

0


Znesek:

0,00

Kje je Jan?

Kje je Jan?
  • Redna cena:

    29,99 €

  • Popust:

    1,50 € (5%)

  • Spletna cena:

    28,49 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Poleti 2017 je Jan Konečnik, do takrat novinar Televizije Slovenija, spakiral nahrbtnik in se odpravil na enoletno potovanje po svetu. Vedel je le, kje bo začel (v Mehiki) in da bo na poti približno eno leto. Kako bo potekala njegova pot, je imel zastavljeno le okvirno, odločal se je sproti. Celo leto je nato popotniške vtise objavljal vsak ponedeljek na MMC-ju.

Jan je svoje novinarsko poslanstvo na slovenski nacionalni televiziji opravljal s predanostjo in veseljem, a tudi čutil, da mora od doma. Da mora doživeti svet, kot ga lahko doživiš le, če v nosnicah začutiš njegov smrad in aromo, v ušesih hrup in glasbo, na koži vročino, mraz in božajočo toploto. V letu, ko je obšel zemeljsko oblo, je spletni portal MMC (RTV SLO) objavljal popotne zapise, ki so pod naslovom »Kje je Jan?« postali blagovna znamka v malem.

Po vrnitvi pa je v njem začela zoreti zamisel, da bi svoje dogodivščine izdal tudi v tiskani izdaji. Ta je zdaj ugledala luč sveta, skupaj s premnogimi fotografijami, ki so nastale na potovanjih, in QR-kodami na koncu vsakega poglavja, ki bralcu omogočijo tudi ogled videoposnetkov s potovanja.

»S terase je bil lep pogled na ribiške ladje in čolne vseh barv, ki so se leno pozibavali na vodi. Na nekaterih ljudje tudi živijo, tako da jih lahko zjutraj vidiš, kako se na palubi umivajo, potem pa poženejo klepajoče motorje in se odpravijo lovit. Ponoči pa je zaliv kot kakšen tihi disko, saj imajo vse ladje nameščene rdeče in zelene luči, ki nervozno bliskajo po vsem zalivu. Malo me je vse skupaj spominjalo na mojo nemirno dušo zadnjega leta, ki skače sem ter tja in ne najde mesta, kjer bi se ustalila.«

Trda vezava, 16,5 x 23,5 cm, 392 strani.

O KNJIGI IZ MEDIJEV:

Rtvslo.si/zabava-in-slog: www.rtvslo.si/...
Dnevnik.si: www.dnevnik.si/...