Količina:

0


Znesek:

0,00

KOMPLET: Osvoboditev + Hitlerjeve pokuševalke

(resnična zgodba, 2. sv. vojna)

KOMPLET: Osvoboditev + Hitlerjeve pokuševalke
  • Redna cena:

    28,94 €

  • Popust:

    8,94 € (31%)

  • Spletna cena:

    20,00 €

Vsebina kompleta:
Dodaj v košarico

Opis izdelka

KNJIŽNI KOMPLET dveh zgodovinskih prodajnih uspešnic napisanih po resničnih dogodkih. Cena vojnih dram v kompletu le 20,00 eur!

VSEBINA - OSVOBODITEV:
Junakinja. Borka. Vohunka. Voditeljica. Mlada Nancy Wake, po rodu Avstralka, se ob izbruhu druge svetovne vojne pridruži odporniškemu gibanju na jugu Francije, kjer živi z možem Henrijem. Bolj ko se vojna zaostruje, bolj je Nancy vpeta v podtalno dogajanje in bolj so ji nacisti za petami. Potem ko za las uide v Veliko Britanijo, se pridruži SOE, Službi za posebne operacije, in se vrne v Francijo kot izurjena agentka, ki si mora za začetek pridobiti spoštovanje nekaterih najbolj zakrknjenih odpornikov, nato pa jih taktično pripraviti na dan D – invazijo zavezniških sil. Za zaveznike je bila neustrašna borka za svobodo, za gestapo je bila Bela miš, duh, senca, nočna mora in najbolj iskana oseba daleč naokrog.

VSEBINA - HITLERJEVE POKUŠEVALKE:

Mednarodna uspešnica, ki temelji na presunljivi resnični zgodbi Margot Wölk
in vzbuja provokativna vprašanja o sostorilstvu, krivdi in borbi za preživetje. Starši Rose Sauer so umrli in njen mož Gregor je daleč stran, bori se na ruski fronti. Revna in osamljena se odloči zapustiti Berlin, ki je v primežu vojne, in odide k tastu in tašči na podeželje, saj upa, da bo tam našla zatočišče miru. Toda neko jutro na vrata potrkajo SS-ovci in ji sporočijo, da so jo vpoklicali kot eno izmed Hitlerjevih pokuševalk: trikrat na dan morajo ona in še devet pokuševalk v njegovo tajno poveljstvo, Volčji brlog, pokušati obroke, preden jih postrežejo njemu. Volku.
Po letih lakote se pred »izbranimi« ženskami na mizi vrstijo slastne jedi. Pa vendar jedo s strahom in po jedi vsakokrat še eno uro čakajo na morebitne znake zastrupitve s hrano. Kot poskusni zajci. V zaprtem okolju, pod budnim očesom stražnikov. Prisiljene jesti hrano, ki bi jih lahko ubila, se pokuševalke začnejo deliti na Obsedene, ki so zveste Hitlerju, in ženske kot Rosa, ki vztrajajo, da niso nacistke, četudi morajo vsak dan zanj tvegati lastna življenja.

Mehka vezava, 13,5 x 21,0 cm, 808 strani.