Količina:

0


Znesek:

0,00

KOMPLET: Jezero + Leninov park

1. in 2. del serije o Tarasu Birsi

KOMPLET: Jezero + Leninov park
  • Redna cena:

    39,80 €

  • Popust:

    4,00 € (10%)

  • Spletna cena:

    35,80 €

Brezplačna dostava

Vsebina kompleta:
Dodaj v košarico

Opis izdelka

KOMPLET napetih kriminalk izpod prstov avtorja Tadeja Goloba! Z nakupom kompleta prihranite kar 4 eur.

OPIS PRVEGA DELA - JEZERO:
Dvignila je glavo in pogledala vodo, ki je ob robovih zaledenela. Iz ledu je štrlelo nekaj belega. Tako belega, da je v večernem mraku delovalo umetno, plastično, kot roka izložbene lutke. Le kdo bi odvrgel plastično izložbeno lutko v reko, je pomislila Taras Birsa, višji kriminalistični inšpektor Policijske uprave Ljubljana, se na novoletni večer vrača s smučanja na Voglu.
Ko se skozi snežni metež prebija proti domu, naleti na dekle, ki je v reki našlo neprepoznavno truplo mlade ženske. Kdo je žrtev? Kdo morilec? Je zločin zakrivil osamljeni norec, ali je neznanka morala s poti zaradi zarote?

"Jezero Tadeja Goloba je prva v slovenščini napisana kriminalka, ki sem jo požrl od začetka do konca, navdušen sem nad njo tudi zato, ker verjamem, da se z rojstvom avtohtone žanrske književnosti pomembno utrjuje slovenska knjižna krajina." - Miha Kovač, Delo

OPIS DRUGEGA DELA - LENINOV PARK:V majhnem parku sredi Ljubljane odkrijejo truplo ženske, ustreljene v glavo. Dan kasneje na enak način umre moški na Metelkovi. Sta umora povezana? Ljubljana se kuha v vročinskem valu, v Sloveniji se po volitvah vzpostavlja nova oblast, Taras Birsa pa ima že brez tega dovolj svojih težav.

Mehka vezava, 13 x 20 cm, 997 strani.

O AVTORJU:
Tadej Golob je eden najbolj samosvojih slovenskih avtorjev s tematsko izredno raznolikim naborom del. Med pisci se je pojavil s knjigo Z Everesta, v kateri popisuje smučanje Dava Karničarja z najvišje gore sveta, na vrh katere se je povzpel tudi sam, nadaljeval pa z biografijami Petra Vilfana, Zorana Predina in Gorana Dragiča, z romanoma za mladino Zlati zob in Kam je izginila Brina?, ter z romanoma za odrasle Svinjske nogice (nagrada Kresnik 2010) in Ali boma ye!. Jezero je njegova prva kriminalka.