Količina:

0


Znesek:

0,00

Jemandža: Oriša, boginja in kraljica morjá

Oriša, boginja in kraljica morjá

Jemandža: Oriša, boginja in kraljica morjá
  • Redna cena:

    27,90 €

  • Popust:

    1,39 € (5%)

  • Spletna cena:

    26,50 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Jemandža, kraljica morja, se je prvič pojavila v deželi Jorubov (danes predvsem v sodobni Nigeriji) in v očeh mnogih velja za mater vsega. Avtor Raven Morgaine, ki že več kot trideset let časti Jemandžo, v nadvse zanimivi knjigi – prvi o Jemandži, ki je na voljo širši javnosti – raziskuje njeno zgodovino in številne oblike, tudi kot mater, ljubimko, čarovnico, vojščakinjo in morsko deklico. Knjiga obenem slavi Jemandžo in predstavlja praktične nasvete za delo z orišo. Avtor vzame pod drobnogled njeno mitologijo in njeno posebno vlogo v skupnosti LGBTQ.

V knjigi lahko preberete:
- podroben seznam cvetlic, zelišč in drugih rastlin, iz katerih sije Jemandžina moč,
- navodila za izdelavo oltarjev in svetišč,
- uroke, recepte in rituale,
- osebne izkušnje avtorja in tradicionalno pataki izročilo

"Knjiga, ki jo je avtor napisal tako za novince kot za izkušene santeriste, se očarljivo poklanja Jemandži. Gotovo se bo uvrstila med dela klasične literature." - MISS AIDA, santeristka in avtorica knjige Hoodoo Cleansing and Protection Magic

Mehka vezava, 150 x 210mm, 236 strani.

AVTOR Raven Morgaine je duhovni umetnik, ki je posvetil življenje in delo služenju veliki materinski boginji Jemandži. Ukvarja se s candombléjem, z vudujem iz New Orleansa, s santerizmom in čarovništvom. Je lastnik trgovine Familiar Spirits v Coventryju v ameriški zvezni državi Rhode Island, kjer ustvarja in prodaja duhovne lutke za oltarje, po katerih slovi. Njegove umetnine so na ogled v muzeju, posvečenemu Wonder Woman (Čudežni ženski), v Connecticutu, pojavil se je v mnogih publikacijah in podkastih. Živi na Rhode Islandu. Sledite mu na Instagramu na @ravenmorgaine.