Količina:

0


Znesek:

0,00

Junaki prvega nadstropja: zbrane zgodbe nedonošenčkov

Junaki prvega nadstropja: zbrane zgodbe nedonošenčkov
  • Redna cena:

    10,00 €

  • Popust:

    0,50 € (5%)

  • Spletna cena:

    9,50 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 9,50 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Projekt Junaki prvega nadstropja je Petra Znoj, mamica nedonošenih dvojčkov Adama in Žana, začela leta 2020. Zgodbe o borbi za življenje malih junakov so namenjene osveščanju o težkih začetkih življenja ter neverjetni moči nedonošenčkov in njihovih staršev. Hkrati pa so opora in moč vsem, ki se bodo s to situacijo še spoorijeli, ter navdih, da se v življenju nikoli ne predajte, ne glede na to, v kakšni situaciji ste.

Ker si mnogo staršev o teh težkih trenutkih ne želi spregovoriti in jih na ta način želijo opogumiti, so v društvu Junaki prvega nadstropja pripravili zgodbe nedonošenih borcev. Z njimi želijo podučiti javnost o izzivih in bremenu prezgodnjega rojstva. Večinoma so izjemno pretresljive. "Nekateri se rodijo z minimalnimi posledicami, drugi z diagnozo motnje pozornosti, težavami z ledvicami, ventrikli. Vendar se naši borci ne dajo in bijejo bitko za življenje, čeprav so veliki komaj za dlan," so med drugim zapisali v društvu.

Po nekaterih statistikah se letno na svetu okoli 15 milijonov otrok rodi pred 37. tednom nosečnosti, v Evropi približno 500.000. V Sloveniji se prezgodaj rodi okoli 1300 otrok na leto. O donošenih novorojenčkih sicer govorimo, če so rojeni med 37. in 41. tednom, nedonošen otrok pa je rojen v manj kot 37. tednu.

Mehka vezava, 13,5 x 20 cm, 96 strani.

O DRUŠTVU IN KNJIGI IZ MEDIJEV:

Slovenskenovice.si/novice: www.slovenskenovice.si/...
Zurnal24.si: www.zurnal24.si/...
Mestnik.si: mestnik.si/...