Količina:

0


Znesek:

0,00

Možganologija starševstva

Z nevroznanostjo do zdrave navezanosti

Možganologija starševstva
  • Redna cena:

    32,00 €

  • Popust:

    1,60 € (5%)

  • Spletna cena:

    30,40 €

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pričujoča knjiga je pomembno delo za vse starše in druge skrbnike pa tudi strokovne delavce, ki pomagajo družinam. Okvir, ki temelji na nevroznanosti, prispeva k boljšemu razumevanju in izkušnji vzgajanja otrok.

Avtorja premišljeno razkrivata znanost za delovanjem možganov staršev in odpirata vrata v svet starševstva. Bralcem predlagata, kako lahko to zanimivo znanje uporabijo in ustvarjajo čim boljše odnose s svojimi otroki. Novejše raziskave so razkrile najmanj pet »sistemov« ali skupkov nevronskih mrežij, ki omogočajo pojav temeljnih vidikov skrbi za otroke. Avtorja sta te sisteme ustvarjalno opisala in prikazala, kako pomembno prispevajo k vsakodnevnemu družinskemu življenju, če jih starši razumejo.

Med osnovne sisteme spadajo: 
(1) sistem za starševski pristop, ki nam omogoča, da se z otroki povežemo, namesto da se od njih oddaljujemo; 
(2) sistem za nagrajevanje, ki omogoča, da je skrb za otroka užitek; 
(3) sistem za »branje« otroka, ki nam omogoča, da razumemo otrokovo psiho oziroma imamo »notranji pogled«, ko premišljujemo o otrokovi notranji izkušnji; 
(4) sistem za ustvarjanje pomena in smisla, ki nam omogoča koherentno razumevanje sebe; 
in (5) sistem za izvršilnost, ki koordinira in uravnoveša druge štiri sisteme ter nam omogoča, da smo uglašeni s sabo in z otrokom ter krpamo vrzeli v odnosu, ki se pojavijo prej ali slej.

Avtorja sta empatična in modra vodnika po kompleksnih sistemih možganskih povezav in uporabnih strategij starševstva. Bralci te knjige imamo srečo, da se lahko podamo na popotovanje, zaradi katere ga lahko postanemo uspešnejši starši in v izkušnji tudi bolj uživamo. Delo zajema tudi primere interakcije med strokovnjakom in staršem, zato je uporaben priročnik za terapevte, ki pri delu z družinami izhajajo iz modela navezanosti.

Mehka vezava, 16 x 23 cm, 209 strani.