Količina:

0


Znesek:

0,00

Zarja in Živa - Nabrita šolarka (NMK 2022)

Nabrita šolarka

Zarja in Živa - Nabrita šolarka (NMK 2022)
  • Redna cena:

    22,90 €

  • Popust:

    1,15 € (5%)

  • Spletna cena:

    21,75 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Zarja je začela hoditi v prvi razred. Šolarji morajo sami lupiti krompir in si ne smejo vrtati po nosu, pove sestrici Živi. Mala malica, pomisli Živa, tudi ona bi lahko bila šolarka, biti ves dan sam doma je grozno dolgočasno.

Nabrito dekletce ne okleva – z nenavadno ukano se bo namesto sestre udeležila ribolovnega izleta! Toda njenim vragolijam ni ne konca ne kraja, in ko zaradi rimarjenja ribam kmalu podivja ves razred, Živi grozi, da se bo skrivnost razkrila ...

Trda vezava. 17 x 24,5 cm, 70 strani.

O AVTORICAH:
Sinikka in Tiina Nopola sta sestri in priznani finski pisateljici. Sinikkin opus vključuje vse od kratke proze, kolumn in otroških romanov do dram, muzikalov, televizijskih dram in scenarijev za animirane filme. Tiina je pisateljica za otroke, dramatičarka in filmska scenaristka. Sestri sta mlade bralce očarali s humornimi otroškimi romani, njuni junaki pa so osvojili tudi gledališke odre in televizijske zaslone. Za svoja dela sta prejeli več nagrad, leta 2002 sta se uvrstili na častno listo IBBY, leta 2003 pa sta prejeli medaljo Anni Swan, nagrado finske sekcije IBBY za izvrstne otroške in mladinske knjige.

Salla Savolainen je priznana in plodovita finska ilustratorka. Znana je predvsem po uspešnem sodelovanju s številnimi avtorji otroških knjig, ustvarila pa je tudi avtorske slikanice ter vrsto ilustracij za učbenike in revije. Njena dela so bila razstavljena na domačih in mednarodnih razstavah. Za svoje stvaritve je prejela tudi razne nagrade: večkrat je bila nominirana za nagrado Finlandia Junior, leta 2010 je bila nominirana za prestižno mednarodno nagrado Hansa Christiana Andersena, za ilustracije učnega gradiva pa ji je Društvo finskih ilustratorjev leta 2013 podelilo nagrado Kukko.