Količina:

0


Znesek:

0,00

Volitve v slepi ulici: 62 vprašanj in odgovorov o volilni reformi

62 vprašanj in odgovorov o volilni refor

Volitve v slepi ulici: 62 vprašanj in odgovorov o volilni reformi
  • Redna cena:

    19,90 €

  • Popust:

    1,00 € (5%)

  • Spletna cena:

    18,91 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 18,91 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Vladavina ljudstva se uresničuje predvsem skozi volitve. Bolj ko državljani bdimo nad dogajanjem in preudarno oddajamo svoj glas, bolje uspeva demokracija. Odgovornega glasovanja pa ni brez znanja. Z Volitvami v slepi ulici se podamo v labirint volilnih sistemov pri nas in po svetu. Dr. Ribičič odvija klobčič niti in nas vodi mimo slepih ulic proti izhodu, sodobnemu in za današnjo Slovenijo primernemu kombiniranemu volilnemu sistemu.

Ta namreč lahko prinese več demokratičnosti, pomladitev politike, več zaupanja v poslance kot prave predstavnike ljudstva in povrhu več poslank, skratka – več. Vprašanja so dr. Cirilu Ribičiču zastavili: Igor E. Bergant, dr. Rado Bohinc, dr. Valerija Korošec, Jolanda Lebar, Miran Lesjak, Sonja Lokar, Ajas Midžan, dr. Miran Mihelčič, Vida Petrovčič, Emil Milan Pintar, Franci Pivec, dr. Mihael Ribičič, Tjaša Zorc Rupnik, Uroš Slak, Miloš Šonc, Matjaž Sušnik, Marcel Štefančič ml., Jakob Vid Zupančič in drugi.

Trda vezava, 15 x 21 cm, 224 strani

O AVTORJU:
Dr. Ciril Ribičič (1947, Ljubljana) je kot redni profesor Pravne fakultete v Ljubljani predaval ustavno pravo, evropsko pravo človekovih pravic in volilno pravo. Deset let je bil poslanec Državnega zbora in devet let ustavni sodnik. Bil je dolgoletni član Beneške komisije pri Svetu Evrope. Sedaj je direktor Inštituta za ustavno pravo in zaslužni profesor Univerze v Ljubljani. Napisal je veliko člankov in knjig o ustavnem pravu, volitvah in človekovih pravicah. Leta 2010 je v zbirki Koda izšla njegova knjiga Človekove pravice in ustavna demokracija.