Količina:

0


Znesek:

0,00

Razvejenje

Beletrina

Razvejenje
  • Redna cena:

    34,00 €

  • Popust:

    1,70 € (5%)

  • Spletna cena:

    32,30 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kaj imajo skupnega umetnik Nicholas Hoel, inženirka Mimi Ma, profesor psihologije Adam Appich, odvetnik Ray Brinkman in stenografka Dorothy Cazaly, vietnamski veteran Douglas Pavlicek, invalidni računalniški genij Neelay Mehta, botaničarka Patricia Westerford in študentka aktuarskih ved Olivia Vandergriff? Vsak na svojem koncu ameriške celine živijo povsem različna življenja, toda življenje vsakega od njih se v nekem obdobju osebne zgodovine poveže z drevesi, čudežnimi bitji, ki že milijone let pretvarjajo ogljikov dioksid in vodo v organske snovi ter na Zemlji ustvarjajo pogoje za življenje.

Spoznanje teh povezav in usoda jih v nekem trenutku povežeta v vrtinec dogodkov, v katerem nekateri umrejo, nekateri končajo v zaporu, nekateri dosežejo svetoven sloves, nekateri pa le za vse življenje spremenijo svoj pogled na svet ter vlogo človeka in tehnologije v njem. Roman Razvejenje je ambiciozna zgodba devetih glavnih likov, ki raziskuje naš odnos z naravo in psihološko ozadje razlogov, zakaj nam odločno ukrepanje v zvezi s podnebnimi spremembami kar ne gre in ne gre od rok.
»Izjemno ... Ta ambiciozen roman se dviga skozi krošnje ameriške literature in spreminja pokrajino okoljske fikcije.« - Washington Post

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 14,5 x 21,5 cm, 748 strani.

O AVTORJU:
Richard Powers (1957) je ameriški pisatelj, avtor številnih romanov, esejev in kratkih zgodb. Prepoznaven je po svojih epskih romanih, ki vključujejo elemente znanstvene fantastike in spekulativne fikcije. Roman Razvejenje je leta 2019 prejel Pulitzerjevo nagrado, zgodbo pa naj bi David Benioff in D. B. Weiss, slavna scenarista televizijske priredbe Igre prestolov, adaptirala tudi za Netflix serijo.