Količina:

0


Znesek:

0,00

V koraku z volkom

V koraku z volkom
  • Cena:

    26,90 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V koraku z volkom je nadaljevanje zgodbe, ko si Alenka po vrnitvi s Camina začne z negotovimi koraki utirati lastno pot v svobodo. Ta pa ima visoko ceno, saj skupaj z novim začetkom privrejo na plano tudi travme iz njenega zgodnjega otroštva. Ob strani ji stoji novi prijatelj Miloš, ki jo vpelje v divji vodni svet narave. Ali lahko navezanost na živali in naravo v človeku prebudi ljubezen do samega sebe?

Priznana slovenska pisateljica Janja Vidmar je za odločen vstop na področje leposlovja za odrasle izbrala potopisno psihološki roman Niti koraka več, ki se odvije med romanjem po pohodniški poti na Caminu. V njem se je glavna junakinja Alenka, na sestrino pobudo, po dolgoletni travmi, počasi začela odpirati nazaj v svet. A njena preobrazba se s tem še ni končala. Toda pot ji kmalu znova prekriža Roger, intimni znanec s Camina, in Alenka se z njim poda na pot iskanja, za katerega verjame, da je njeno lastno.

Unikatna popotniška dogodivščina izkustveno znova temelji na avtoričinem potovanju. Par se napoti preko Apuanskih Alp in razgibanih severnih Apeninov na meji Toskane ter Emilije-Romane do doline Orcia in toskanske puščave Accona. Sredi narave, mitov in legend skušata protagonista splesti tudi svojo skupno zgodbo. Leposlovni roman, izpisan z avtoričinim pretanjenim posluhom za jezik.
Prelistajte notranjost knjige: v-koraku-z-volkom.pdf

Broširana vezava, 15 x 21 cm, 344 stran

»Dramatični roman Janje Vidmar nas tokrat odpelje v Italijo: kar se zgodi v Toskani, naj ostane v Toskani.« – Samo Rugelj, Bukla
»Ljubezen spreminja svojo obliko kot voda. Njeno trajanje je odvisno od njenega agregatnega stanja, njena brezpogojnost pa od našega. Trši, ko smo, večja je verjetnost za naše pridržke.Bila sta kakor led, ki ga obliva mlačna voda. Ali bi se led odtajal ali voda zamrznila, bo za vselej ostalo uganka.« - odlomek iz knjige


O AVTORICI:
Janja Vidmar je ena najbolj priznanih in branih slovenskih pisateljic, prejemnica številnih nagrad za mladinsko književnost, ki se je v zadnjem obdobju posvetila pisanju literature za odrasle. Roman Niti koraka več, ki se dogaja na popotniški poti Camino, je doživel širok bralski odziv. V koraku z volkom je njegovo nadaljevanje, umeščeno v Toskano in Apuanske Alpe, ki se lahko bere tudi kot samostojna knjiga.