Količina:

0


Znesek:

0,00

Planinski vestnik 9/2022

Planinski vestnik 9/2022
  • Redna cena:

    4,20 €

  • Popust:

    0,21 € (5%)

  • Spletna cena:

    3,99 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V septembrski številki Planinskega vestnika je tema meseca prva jugoslovanska ženska alpinistična odprava. Poleti so namreč minila štiri desetletja, odkar se je osem jugoslovanskih alpinistk prvič v obliki samostojne jugoslovanske ženske odprave podalo v tuje visokogorje s ciljem osvojiti sedemtisočak Pamir. Odprave se v tokratni temi meseca spominjamo skozi pogovore z nekaterimi udeleženkami, Lidijo Honzak, Marijo Štremfelj, Marjano Šah in Ireno Komprej.
V Vestniku najdete tudi zanimiv pogovor z alpinistom Janezom Marinčičem, ki izpostavlja tudi družabni del plezarije.

V sredici Z nami na pot vas vabimo na sončno stran Visokih Tur, na vrhove in potepe v okolici Valle Aurina oziroma Ahrntala. Tu so opisi do jezera Malersee, 2501 m, na Monte Spico/Speikboden, 2517 m, na Monte Fumo/Rauchkofel, 2653 m, in do koče Rifugio Giogo Lungo/Lenkjöchlhütte, 2590 m.

Potepamo se po Karniji in gori Zermula, pa po Monte Lodini nad dolino Cimoliana, pišemo o izginjanju alpskih ledenikov, o obisku saškeg kralja na Triglavu leta 1907, ko so bili to res nacionalno razburkanih časi. Bili smo tudi na odprtju prenovljene planinske koče na Uskovnici in z oddajo V navezi prvega programa Radia Slovenije na Slivnici.

Sledijo stalne rubrike: Planinčkov kotiček, v katerem se glavni junak sreča z velikanom iz Zadnjice, razmišljanje (tokrat o žmuli in plezanju), novice iz vertikale, športnoplezalne novice, literatura, v kateri se tokrat najde zelo bogata ponudba gorniških knjig oz. recenzij, planinska organizacija in v spomin.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika!
Srečno na vseh vaših poteh in varen korak!

Mehka vezava, 20 x 28 cm, 80 strani.