Količina:

0


Znesek:

0,00

Plasticus

Plasticus
 • Plasticus
 • Plasticus
 • Redna cena:

  18,00 €

 • Popust:

  0,90 € (5%)

 • Spletna cena:

  17,10 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Aill je ime majhnega irskega mesteca, v katerem živijo malo nenavadni prebivalci. Brian Mcneill je tipičen predstavnik vaščanov. Star je dvanajst let in ima oranžne lase, ostrižene na gobico. In Aspergerjev sindrom. Aspergerjev sindrom je razvojna motnja, ki sodi v skupino motenj avtističnega spektra. V tej pustolovščini z okoljevarstvenim pridihom se skrivata obilica humorja in cel kup zapletov.

Vsega skupaj v vasi Aill živi petdeset prebivalcev. Deluje kot vasica, v kateri se nikoli ne zgodi nič nenavadnega. A resnica je ravno nasprotna. Pod pečinami, ki obkrožajo to malo vas, je na plaži Brian Mcneill na enem od svojih vsakodnevnih sprehodov odkril truplo gospe Reilly, zavzete okoljevarstvenice. In tako se začne pustolovščina Plasticus.

Plasticus je namreč največje mednarodno podjetje za proizvodnjo industrijske plastike. Pred nekaj leti so svojo tovarno odprli le pet kilometrov od te idilične vasice. Prav gospa Reilly je obtožila tovarno Plasticus, da njihova čistilna naprava ne deluje in da spuščajo v morje neomejene količine odpadkov.

Mehka vezava, 13 x 19,5 cm, 120 strani.