Količina:

0


Znesek:

0,00

Shranjevanje semen

Shranjevanje semen
  • Cena:

    24,90 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga Shranjevanje semen je namenjena vsem ljubiteljem vrtov, ki bi svoje znanje radi poglobili in se naučili še več trikov in načinov shranjevanja semen. V njej najdete različne načine in trike shranjevanja semen, kot so fermentacija semen, ročno opraševanje cvetov, pravilno shranjevanje semen, da ohranijo kaljivost tudi več let, kako prepoznati kdaj so semena primerna za pobiranje in še več drugih uporabnih informacij.

Vsa znanja iz knjige so plod lastnih izkušenj, različnih poskusov shranjevanja semen ter nenazadnje tudi napak, za katere si želim, da jih ne bi ponovili tudi vi, moji bralci. V knjigi so navedeni le tisti preizkušeni postopki, ki so se izkazali za uspešne.
Knjiga je razdeljena na dva dela: v prvem so navedene splošne informacije glede shranjevanja semen, v drugem pa postopek in način shranjevanja semen za vsako rastlino posebej.

Moja želja je, da se shrani in ohrani čim več domačih semen, saj so le-ta naša prihodnost. S semeni in vrtnarjenjem je veliko dela, vendar pa nam na koncu pridelki, ki smo jih pridelali iz lastnih semen in s svojim delom, poplačajo ves trud, ki smo ga vložili.

Mehka vezava, 23,5 x 16,5 cm, 144 strani.

O AVTORICI:
Brigita Šušteršič je predavateljica ter učiteljica naravnega in domačega življenja s poudarkom na samooskrbnih vrtovih. Avtorica štirih knjig, Vrtnarskega dnevnika, kuharske knjige Kuhajmo domače, knjige Vzgoja lastnih sadik in Shranjevanje semen, je po duši in srcu vrtnarka, mamica treh čudovitih otrok ter prijateljica.
Njena vrtnarska pot se je začela po rojstvu prvega sina. Ljubezen do vrtnarjenja se je poglobila po selitvi iz Ljubljane na Goričko, kjer je bilo prostora za ustvarjanje še več. Svoje dolgoletno znanje je zbrala v knjigi, ki je pred vami. Brigita Šušteršič je tudi ustanoviteljica vrtnarije z imenom Brigitin vrt, kjer se aktivno trudi, da bi pri vrtnarjenju zmanjšala uporabo embalaže za enkratno uporabo. Zato so sadike vzgojene na različne načine, bodisi brez uporabe plastične embalaže ali z uporabo embalaže, ki bi se jo drugače zavrglo.