Količina:

0


Znesek:

0,00

Mini Pozorko: Zakladnica idej 5+ - ANG jezik

Didaktični pripomoček ANG

Mini Pozorko: Zakladnica idej 5+ - ANG jezik
  • Cena:

    24,90 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pozorko je didaktični pripomoček v ANG jeziku, ki vam bo v pomoč pri spodbujanju aktivne pozornosti, hkrati pa tudi osnova za razvijanje vaše kreativnosti pri sodelovanju z otroki.Mini Pozorko vsebuje skrbno izbrane kartončke z vajami, ki jih sicer vsebuje njegov veliki brat Pozorko. Vse izbrane vaje so primerne že za otroke, ki so dopolnili 5 let starosti.

Vsebina škatle:
- 40 kartončkov z vajami (20 kartončkov z vajami za spodbujanje vidne pozornosti in 20 kartončkov z vajami za spodbujanje slušne pozornosti)
- Vaje temeljijo na petih področjih učenja: govor-jezik, branje, pisanje, predstave in motorika

Priporočila za uporabo:
- Uporaba didaktičnega pripomočka se priporoča otrokom starejšim od 5 let.
- Potrebno je redno, sistematično izvajanje vaj; 10-15 minut dnevno.
- Vaje izvajajte kontinuirano, da menjajte vsa pomembna področja učenja (motorika, branje, govor, jezik, pisanje, predstave).
- Vsak dan naj bo izvedena najmanj ena vaja za slušno oz. vidno pozornost.
- Vaje lahko izvajajo otroci sami, učitelji v šoli individualno, skupinsko ali starši doma.
- V šoli lahko didaktični pripomoček uporabljamo kot uvodno motivacijo, ob zaključku ure, za popestritev ure, sprostitev, odmor med učenjem, sodelovalno učenje med učenci, pri urah dodatne strokovne pomoči… Vaje lahko nadgradite z obravnavanimi vsebinami pri predmetih ter prilagodite zmožnostim otrok.
- Starši se lahko doma z otroki sproščeno družite in izkoristite čas za učenje preko igre na zabaven način.

O POZORKU SO DEJALI:
"Nad Pozorkom smo navdušeni vsi: družina, prijatelji, sorodniki in znanci. Je nekaj posebnega, nevsakdanjega, saj se razlikuje od ostalih učnih pripomočkov in iger, najboljše pa je, da se otroci hkrati z njim učijo in igrajo. Pripomore h krepitvi kreativnosti, potrpežljivosti in razgledanosti naših malčkov. Je tudi odlična ideja za darilo ob različnih priložnostih." - Tina Juvan, soc. del. in mama

"Pozorko je odličen didaktični pripomoček. Ne samo, da ima sto primerov vaj za razvijanje pozornosti, ampak tudi usmerja učitelja pri izmišljanju svojih vaj. Ko sta mi ga sodelavki prvič predstavili, sem bila navdušena in ponosna na celo ekipo, ki je razvijala in dodelovala to zbirko vaj. Priporočam jo vsem učiteljem dodatne strokovne pomoči še posebej zato, ker je težko najti didaktični material, ki je tako obsežen in uporaben." - Mirjana Kelavić, prof. spec. in reh. ped.

"Pozorko je domiseln didaktičen pripomoček, uporaben tako v šoli kot tudi doma. Všeč mi je, ker ga lahko uporabljam s posameznimi učenci ali z večjo skupino. Priporočam ga za uvodno motivacijo, pri urah dodatne strokovne pomoči ali v oddelku podaljšanega bivanja." - Anita Zupanc, mag. prof. inkl. ped.

"Pozorka veliko uporabljam, ker je na kupu zbranih ogromno uporabnih nalog za razvijanje različnih vrst pozornosti, ki jih lahko prilagajaš posameznemu otroku, hkrati pa dobiš še dodatne ideje za naloge. Uporabljam ga predvsem v individualnih situacijah (v Razvojni ambulanti), sem pa posamezne naloge prilagodila tudi za učence v posebnem programu vzgoje in izobraževanja (1. stopnja). Najbolj pomembno pa je predvsem to, da otroci ob vajah uživajo in se niti ne zavedajo, da je to tudi učenje. Vse pohvale za tako uspešen pripomoček." - Anja Ganc Povhe, prof.spec. in reh. ped.

"Igro Pozorko uporabljam pri delu z gluhimi in naglušni otroki, ki surdopedagoško obravnavo že zaključujejo, saj so s slušnim pripomočkom že razvili dobro poslušanje. Pri delu uporabljam predvsem kartice, ki od otroka zahtevajo pozorno poslušanje, na podlagi katerega morajo opraviti določeno nalogo. Surdopedagoško obravnavo na ta način popestrim. Otrokom je zelo všeč!." - Katja Globevnik prof. spec. in rehab. ped., surdopedagoginja in logopedinja (Center za sluh in govor Maribor)

"S pozorkom sem se prvič srečala, ker je bila moja hči v razredu, kjer so redno delali vaje za pozornost. Učiteljica nam je predstavila projekt in nas seznanila z napredkom otrok v primerjavi z razredom, kjer vaj za pozornost niso redno izvajali. Z zanimanjem sem sama poiskala pripomoček v knjižnici in začela izvajali vaje za pozornost v svojem oddelku, saj sem zaposlena kot vzgojiteljica v vrtcu. Otrokom so bile vaje zanimive, nove, zahtevnost sem prilagodila glede na starost otrok. Že po nekaj dneh se opazila večje zanimanje otrok za delo, veselili so se dejavnosti, saj so vedeli, da so vaje vedno znova drugačne, povezane z različnimi področji vzgojnega dela. S pomočjo Pozorka so otroci bolj motivirani, njihova pozornost je daljša in ob tem se vsi zelo zabavamo." - Klavdija Konečnik, dipl. vzgojiteljica

"Samo izobraževanje med drugim teži k izboljšanju koncentracije, spomina, hitrosti in ravno pri urjenju teh veščin so vaje v sklopu Pozorka odlične. Otroci odložijo abakuse in svojo pozornost iz računanja preusmerijo na drugačne naloge, hkrati pa še vedno držijo visok nivo koncentracije. Všeč mi je, da so naloge razgibane, da lahko izbiram med različnimi področji (govor, jezik, predstave, risanje). Tudi otrokom so zelo všeč in radi pobrskajo po škatlici in izberejo nalogo." - Alja Bukovec, trenerka Brainobraina