0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €

Kačalinka Čalapinka išče prijatelja

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Anja Kralj Okorn
Založba: Samozaložba
Leto izida: 2021
ISBN: 9789610706526
Kaj več lahko podariš otroku kot čas v družbi lepe pravljice? Stalno vstopnico v vajin svet pravljične joge! Prijazna kačica, ki obožuje palačinke, vaju vabi, da jo pospremita po njeni poti iskanja prijateljstva, ki je polna spoznanj, miganja in smeha! Zgodba jogijske pravljice Kačalinka Čalapinka išče prijatelja govori o sprejemanju drugačnosti, predvsem pa o sprejemanju samega sebe – z vsemi svojimi specifikami.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 24,90 €
Prihranek: 1,25 € (5%)
Spletna cena: 23,65 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Kaj več lahko podariš otroku kot čas v družbi lepe pravljice? Stalno vstopnico v vajin svet pravljične joge! Prijazna kačica, ki obožuje palačinke, vaju vabi, da jo pospremita po njeni poti iskanja prijateljstva, ki je polna spoznanj, miganja in smeha! Zgodba jogijske pravljice Kačalinka Čalapinka išče prijatelja govori o sprejemanju drugačnosti, predvsem pa o sprejemanju samega sebe – z vsemi svojimi specifikami. Poleg tople, duhovito napisane zgodbe knjigo polnijo čudovite ilustracije kranjske ilustratorke Tamare Šenk, ki hkrati ponazarjajo, na kakšen način otroci lahko posnemajo živali, ki se pojavljajo v zgodbi, in s tem izvajajo pravljično jogo.

Za izvajanje pravljične joge ob branju pravljice ne potrebujete jogijskega predznanja. H knjigi je priložena dodatna knjižica, kjer so vse asane in ogrevalne vaje bolj natančno obrazložene. V njej si lahko preberemo, kakšen je namen izvajanja posamezne asane, kako jo pravilno izvajati in na kaj je potrebno pri tem paziti, dodana pa je tudi kakšna jogijska zanimivost.
Otroci ob izvajanju pravljične joge s starši ali skrbniki navezujejo močan stik, se skupaj razgibajo in nasmejijo. Pravljična joga spodbuja otroško domišljijo, krepi njihovo ustvarjalnost, pa tudi zavedanje svojega telesa.Pripomore k grajenju pozitivne samopodobe in zdravega, ljubečega odnosa do sebe in sveta. 

Pravljica je že v dveh mesecih po izidu doživela vrhunski sprejem med slovenskimi bralci in zaradi razprodanega natisa terjala prvi ponatis. Danes po vsej Sloveniji beležimo več kot 1200 zadovoljnih kačalinkarjev, kar je presežek na slovenskem tržišču.

Sodelovanje avtorice pravljice s pevko Sašo Vipotnik iz glasbene zasedbe AKA Neomi, je obrodilo prvenec med slovensko ponudbo otroške jogijske glasbe. Nastala je »Kačalinkina pesem«, ki je že v treh tednih po izidu doživela lepo število poslušanj in izredno pozitivne odzive. K temu je nedvomno največ pripomogel čarobni glas pevke, zaostajala pa ni niti jogijska koreografija, ki je plod domišljije avtorice pravljice in njene 5-letne hčere Vite.

 


TELESNE KORISTI:
Preko pravljičnih asan otrok spoznava zmožnosti svojega telesa, razvija svoje koordinacijske in motorične spretnosti, izboljšuje pa se tudi njegova telesna drža. Začenja se zavedati svojega diha, ob redni praksi globokega, počasnega dihanja pa povečuje svojo pljučno kapaciteto in počasi spoznava povezavo med globokih umirjenim dihom in telesno ter umsko sprostitvijo.

ČUSTVENO-OSEBNOSTNI RAZVOJ:
Ob aktivnem poslušanju jogijske pravljice otrok spoznava različna čustvena stanja. Sočasno poslušanje in gibanje z redno prakso pripomoreta h krepitvi njegove zmožnosti za daljše ohranjanje koncentracije. S tem, ko otroku pustimo, da zgodbo občasno zapelje v svojo smer, spodbujamo njegovo domišljijo, ustvarjalnost in igrivost, kar pripomore tudi k pozitivni samopodobi.

KREPITEV ODNOSA:
Knjiga naj vama predstavlja stalno vstopnico v vajin svet pravljične joge, v kateri je veliko priložnosti za pogovor, dotik in smeh. Praksa od obeh zahteva popolno prisotnost, kar pripomore h kakovostnemu, čuječemu preživljanju skupnega časa, ki združuje prednosti skupnega branja, pogovora, gibanja in zabave.

Trda vezava, 21,5 x 26,5 cm, 24 strani.

OBJAVE V MEDIJIH:

 

 

O KNJIGI V MEDIJIH:

 

 

Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si