Košarica je prazna
Avtor: | Glavna urednica: mag. Tatjana Dolžan Eržen |
---|---|
Založba: | Gorenjski muzej |
Leto izida: | 2022 |
ISBN: | 9789617071337 |
za naročila nad 40 €.
Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.
98 % izdaj je na zalogi.
Strokovna svetovalka za arheološko vsebino razstave dr. Veronika Pflaum je predstavila arheologijo hrane na Gorenjskem, mag. Barbara Kalan pa pomanjkanje živil in prehrano civilistov med prvo svetovno vojno. Anja Poštrak je zapisala izkušnje s pripravo jedi po receptih iz kuharice Valentina Vodnika, Alenka Pipan pa osebno zgodbo prehranjevanja in življenja bolnikov s celiakijo. Publikacija prinaša nova dejstva in spoznanja o prehranjevanju Gorenjcev od nekdanje samooskrbnosti kmečkih domačij do meščanskega znanja kuhanja in uživanja jedi, od daljne preteklosti pred tisočletji do skoraj današnjega dne. Zdrava prehrana nekdaj in danes imata nekaj skupnega: lokalno pridelavo, znanje in ustvarjalnost, uživanje hrane v družini in družbi.
Katalog je oblikovala Barbara Bogataj iz Studia Aleja, d. o. o., natisnil pa Medium Žirovnica v 400 izvodil. Založil ga je Gorenjski muzej v Kranju v decembru 2021.
Zaupalo nam je že
31.951
bralcev
Odposlali smo že
42.382
paketov
V prodaji imamo
7.175
knjig
Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.
Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
Registracija