0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Mačka: pravljica o odrešitvi ženskega

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Marie-Louise Von Franz
Založba: Hermes Ipal
Leto izida: 2020
ISBN: 9789616967365
Marie-Louise von Franz je bila švicarska jungovska psihologinja in učenjakinja. Veliko let je tesno sodelovala s C. G. Jungom. Znana je po svojih psiholoških interpretacijah pravljic in alkimijskih rokopisov. Z romunsko pravljico z naslovom »Mačka« je hotela pokazati, kaj se lahko o individualni psihologiji naučimo iz arhetipskih motivov, če si jih skušamo ogledati objektivno.Mehka vezava, 23 x 15cm, 206 strani
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 24,50 €
Prihranek: 1,23 € (5%)
Spletna cena: 23,28 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

NAGOVOR AVTORICE:

“Kdor dela z analizandi, ve, da imajo pogosto pomembne arhetipske sanje, ki pa jih ne prepoznajo kot take. Včasih se ljudje zbudijo iz arhetipskih sanj globoko pretreseni. K takim sanjam ni kaj dodati, saj sanjavci sami čutijo in vedo, da se je zgodilo nekaj pomembnega. Pojavila se je namreč transformativna emocija. Včasih pa imamo opravka s sanjami, ki sicer vsebujejo zelo pomembne arhetipske motive, a jih ljudje povedo povsem neprizadeto. Ti sanjavci se sploh ne zavedajo, da je v takih sanjah še kaj več od običajnega. Če v takem trenutku spregledamo, da gre za arhetipske sanje, če ne zaznamo njihove globine, zamudimo sijajno priložnost, saj je – kakor je poudarjal Jung – arhetipska izkušnja edini zdravilni dejavnik v terapiji. Vse tehnike, ki jih uporabljamo v analizi, so zato namenjene prav temu, da analizandom pomagajo odpreti se arhetipski izkušnji.

Arhetipska izkušnja pa lahko pride samo iz nezavednega in je milost, ki se je ne da izsiliti; lahko le čakamo, se pripravljamo nanjo in upamo, da se bo zgodila. Človeka, ki je na terapiji, kajpada nima smisla zasipati z mitološkimi asociacijami, sami jih moramo poznati. Poznati jih moramo zato, da najprej sami osupnemo nad njimi, da nas motiv pretrese in gane, nato pa bomo že našli prave besede oziroma pravi kontekst, da bomo izrazili svoje občutke. To pa lahko storimo le tedaj, če se prepustimo trenutku, saj se tega ne da naučiti vnaprej. Lahko se naučimo, kako ravnati z arhetipskim materialom, ga prepoznati, doumeti njegovo globino in se tako pripraviti na ustrezen odziv. In prav temu so namenjene interpretacije pravljic. V pravljici pa imamo pripovedovalca – to je ego –, ki pripoveduje zgodbo o plesu arhetipov v nezavednem in junaka, ki ni običajen človek in nima človeških reakcij. Če si ga pobliže ogledamo, vidimo arhetipski lik v čisti obliki .

Z romunsko pravljico z naslovom »Mačka« bi vam rada pokazala, kaj se lahko o individualni psihologiji naučimo iz arhetipskih motivov, če si jih skušamo ogledati objektivno."

Marie-Louise Von Franz

Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si