0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Moje življenje je moja odgovornost

Spoznanja, da živimo zavestno

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Peter Mulraney
Založba: Gnostica
Leto izida: 2019
ISBN: 9789612291402
Živeti zavestno pomeni, da se zavedate, kaj se v življenju dogaja, in kar je še pomembnejše, kaj se dogaja v vaši glavi. Kako doživljate življenje, je odvisno od vaše izbire, v kaj verjamete. Spoznanja v tej čudoviti barvni knjigi prihajajo iz občutka zavedanja, da lahko spremenite svet, vendar ne na način, kot misli večina od nas.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 20,00 €
Prihranek: 1,00 € (5%)
Spletna cena: 19,00 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Če si nikoli ne vzamete časa, da raziščete svoja prepričanja ali preverite svoje domneve, ne živite zavestno. Ko ne živite zavestno, živite na podlagi prepričanj, ki jih imajo drugi. In potem skušate izpolniti pričakovanja nekoga drugega in ne svojih. Resnična sprememba se zgodi, ko sprejmete, da je le ena stvar, ki se lahko spremeni: Kako izberete, da vidite stvari.

Ko z vami delim ta spoznanja, upam, da vas bodo navdihnila, da se vprašate o tem, kaj so vam povedali, in da preživite nekaj trenutkov v premišljanju o možnosti, da stvari morda niso take, kot so vam govorili.
Ta knjiga je povabilo, da sprejmete odgovornost za svoje življenje in pustite drugim, da sprejmejo odgovornost za svoje. Knjige ni treba brati stran za stranjo in vso naenkrat. Spoznanja lahko berete po poljubnem vrstnem redu.

Vsako poglavje ima:
 
• sliko z naslovom spoznanja;
• razpravo ali razširitev tega spoznanja;
• snov za razmislek in
• dejanja, ki so priporočljiva v zvezi s spoznanji, o katerih razmišljate.

Priporočam, da med branjem vodite dnevnik in si zapisujete opažanja in spoznanja.

Mehka vezava, 14,0 x 22,5 cm, 140 strani.

RECENZIJA BUKLA:

Peter Mulraney je pisatelj kriminalnih romanov ter serij knjig Živeti sam in drugih. V pričujoči se dotika zavestnega življenja in zavedanja lastnih misli. Poglavja so kratka in napeljujejo bralca k samoizpraševanju, k ugledanju situacije take, kot je, predvsem pa k iskanju rešitev za boljše življenje. Pomembno je, kako sami vidimo stvari – dogodki sami po sebi ne nosijo največjega naboja. Avtor že na začetku zapiše: »Dokler ne pridete do točke, da sprejmete odgovornost za vse, kar se v vašem življenju dogaja, niste svobodni.« Pod kratkimi poglavji avtor postavlja bralcem vprašanja za razmislek in napotke, kako povečati vpogled vase. Večkrat nam predlaga meditacijo, pisanje dnevnika, sprehod v naravi, samoizpraševanje, branje dodatnih knjig o duhovnosti in psihologiji … Nedvomno bo drobna knjižica, ki vodi bralca k (u)slišanju sebe, k odgovornosti do življenja, pomagala do uvidov, ki so prvi pogoj, da človek svoje življenje spremeni na bolje, kajti ko se spremenimo sami, se spremeni tudi svet okoli nas.

(Sabina Burkeljca, Bukla 152)

AVTORJEV NAGOVOR:

»Pogled, o katerem govorim v knjigi Moje življenje je moja odgovornost, je, da se življenje odvija zame in ne meni. Prevzemanje odgovornosti za svoje življenje pomeni, da se odrečete vsem predstavam, da ste žrtev. Pomeni, da prepoznavate vse dogodke kot nevtralne, ne glede na to, ali so dobri ali slabi, in jim ne pripisujete sami pomenov. Nobene koristi ni od tega, da ostajate žrtev, razen če še naprej želite kriviti nekoga drugega za vse stvari, ki jih ne želite v svojem življenju. Pričakujem, da se bodo stvari spremenile, ko boste prenehali obtoževati in začeli sprejemati odgovornost za svoje življenje. Dokler boste krivili druge, ne boste mogli napraviti naslednjih korakov za izboljšanje okoliščin. Življenje je v vaših rokah. Življenje je tako, kot ga izberete. Kot je rekel moj mentor, če vam sedanje okoliščine niso všeč, se nehajte pritoževati in kaj storite v zvezi s tem. Vedno imate svobodo, da spremenite svoje mišljenje.« - Peter Mulraney

O AVTORJU:

Peter Mulraney je odraščal v južni Avstraliji, potem pa je odšel v Adelaide. Dokončal je gimnazijo in obiskoval univerzo, kjer je med študijem spoznal dekle iz Italije in tam tudi ostal. Je poročen in ima dva odrasla otroka. Delal je kot učitelj, zavarovalni agent v banki in kot javni uslužbenec. Zdaj vsak dan piše. Je avtor serije kriminalnih romanov Inšpektor West in serije knjig Živeti sam, za tiste, ki so po dolgotrajni zvezi ostali sami. Prav tako je napisal serijo knjig Vsakdanje poslovne spretnosti za tiste, ki bi radi izkoristili svoje znanje in sposobnosti.

Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si