Ob izidu knjige se je v LJ mudil znani francoski matematik Cédric Villani! - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Ob izidu knjige se je v LJ mudil znani francoski matematik Cédric Villani!

 AKTUALNO! Ob izidu slovenskega prevoda svoje knjigeRojstvo teoremase je znani francoski matematik Cédric Villani mudil v Ljubljani. Navdušil je mlade obetavne slovenske matematike, obiskal Inštitut Jožef Stefan in tamkajšnje raziskovalce ter v Cankarjevem domu predaval o korelaciji matematike in umetnosti.

V svetovni uspešnici Rojstvo teorema je Cédric Villani skozi dnevnik, ki vsebuje tudi biografije številnih matematikov od Poincaréja do Nasha, popisal človeške plati matematičnega raziskovanja, od tega kakšno glasbo pri tem najraje posluša, do tega, katero hrano si ob tem privošči.

Villani, ki se ukvarja tudi z odnosom med matematiko in umetnostjo, in so ga oklicali za Lady Gaga matematike, pravi da: “Matematika je seksi.”

"Skozi kombinacijo poezije, glasbe in neverjetne pronicljivosti karizmatični Cédric Villani spretno razpleta kompleksni in hkrati fascinantni svet matematike." - PATTI SMITH

OGLEJTE SI TED Talk predavanje Cedrica Villanija z naslovom 'Kaj na matematiki je tako seksi?'