Količina:

0


Znesek:

0,00

Ena od najbolj neverjetnih resničnih ljubezenskih zgodb, kar jih boste prebrali!

Ena od najbolj neverjetnih resničnih ljubezenskih zgodb, kar jih boste prebrali!  <3

Ludwig "Lale" Eisenberg je bil pripeljan v Auschwitz, kjer je postal zapornik 32407. V taborišču mu je bila dodeljena služba, v kateri je za preživetje tetoviral zapornike. Lale je tisto majhno svobodo gibanja, ki jo je imel zaradi svojega položaja, izkoristil za to, da je dragulje in denar, ki so jih pobrali od umorjenih Judov zamenjal za hrano, s katero je druge obdržal pri življenju. Če si bil pri takem početju ujet, je bila kazen smrt. Mnogi so preživeli po njegovi zaslugi.

Ko je bil na vrsti zapornik 34902, se je Laletovo življenje spremenilo za vedno. V vrsti za tetoviranje je čakala prestrašena mladenka, ki mu je takoj ukradla srce … Odločil se je, ne le da bo preživel on sam, pač pa bo poskrbel, da bo preživela tudi Gita. Začel je skbeti zanjo in kljub okoliščinam v kampu, se je njuno razmerje razcvetelo.

Leta 1945 je bila Gita izbrana, da zapusti kamp, ki so ga nacisti začeli prazniti, da bi razpršili zapornike, preden je bil tabor osvobojen. Lale se je vrnil v svoj rodni kraj Krompachy na Češkoslovaškem. Nikoli ni pozabil Gite in več tednov je posedal na železniški postaji v Bratislavi. To je bila točka, mimo katere so preživeli taboriščniki potovali na poti domov. 
In nekega dne jo je našel.

Od takrat naprej se nista nikoli ločila, zapustila sta Evropo in se preselila v Avstralijo. Nista več na tej zemlji, ampak skupaj v nebesih in njuna zgodba bo živela večno. Več o knjigi >>

Nekaj naštetih nagrad, ki jih je roman že prejel:

  • The Irish Times, #7 on the Irish Times bestsellers list
  • Sunday Times, no.6 in Hardback Fiction Bestsellers
  • Saturday Times, no.2 in Hardback Fiction Bestsellers
  • No.1 in the bestsellers charts in South Africa.
  • Western Mail, Waterstones hardback bestsellers list (The Tattooist of Auschwitz is no.5 on the list)
  • The Northern Echo, no.5 in the bestsellers list
  • The Bookseller, no.6 in Original Fiction Bestsellers, no4 in Heatseekers Fiction