Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

NOVA DOMAČA KUHARICA: Fižol – na žlico, v solati, kot glavna jed in kot sladica

PRIPOROČAMO! NOVA DOMAČA KUHARICA: Fižol – na žlico, v solati, kot glavna jed in kot sladica (Andreja Škrabec)

Knjiga predstavi 69 receptov, katerim je skupna sestavina fižol. V receptih najdemo več sort suhega fižola, nekaj receptov pa je namenjenih uporabi stročjega fižola. V knjigi je poleg receptov predstavljeno 18 sort fižola, ki se najbolj pogosto pojavljajo na policah naših marketov ali na tržnici.

Vsekakor ne manjka kratka zgodovina fižola ter nekaj nasvetov za pripravo, shranjevanje in kuhanje fižola. Rdeča nit knjige so poleg receptov pregovori, zapisani v ribniškem narečju, ki se pojavijo prav pri vsakem receptu in ga s tem na poseben način obogatijo. Avtorica v knjigi na kratko povzame kulturno dediščino vasi Hrovača, z zapisi v ribniškem narečju pa izpostavi bogato narečno govorico ribniških krajev.