Jakobova Apalaška pot: 4 mesečni pohod po 'materi vseh poti' - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Jakobova Apalaška pot: 4 mesečni pohod po 'materi vseh poti'

V PREDNAROČILU 20% ceneje: *PO APALAŠKI POTI* 

Dr. Jakob J. Kenda, slovenski javnosti sicer znan kot prevajalec serije knjig o Harryju Potterju, je lani postal prvi Slovenec, ki je prehodil okoli 3500 kilometrov dolgo Apalaško pot, speljano po Apalačih, pogorju na vzhodni strani ZDA. 19. oktobra prihaja na knjižne police potopis, ki popisuje njegov štirimesečni pohod.

""Tako živo popisana pot, da sem si med branjem preventivno nalepil obliže proti žuljem." - Boštjan Gorenc, Pižama"

APALAŠKA POT gre po istoimenskem pogorju, čez 14 ameriških zveznih držav na vzhodu ZDA. Dolga je nekaj prek 3500 kilometrov in ima toliko skupnega vzpona, kot da bi se šestnajstkrat z nivoja morja povzpel na Everest: 142 kilometrov. Obenem gre za divjinsko pot, na kateri je pohodnik celo teden dni daleč od prve naselbine, potopljen globoko v naravo ameriških gozdov. Spričo zahtevnosti, dolžine in starosti jo imenujejo 'mati vseh poti'. Več o knjigi >>