Količina:

0


Znesek:

0,00

Čestitamo! Jani Bauer nagrada makedonskega knjižnega festivala Druga zgodba

Jani Bauer in njeni Groznovilci nagrada makedonskega knjižnega festivala Druga zgodba!

Mladinska pisateljica Jana Bauer se zaradi trenutnih razmer sicer ne bo udeležila skopskega knjižnega festivala Druga zgodba, na katerem jo bodo nagradili z glavno nagrado, ki ji jo je prinesla Groznovilca v Hudi hosti. 
Nagrajenka je sporočila, da je lovorike izjemno vesela, "toliko bolj zaradi sporočila, ki ga Druga zgodba prinaša, zaradi ideje, da mora biti prostor, v katerem živimo, odprt in strpen, sprejemljiv za druge in drugačnost v kulturi".

Festival, ki ga organizirajo v Skopju, letos poteka med 3. in 5. septembrom, nagrajenka pa ga je opisala kot prijetno kuhinjo z veliko mizo, pri kateri se vedno najde mesto še za enega. Glavno nagrado festivala, ki v makedonščini nosi ime Druga prikazna, so prejeli David Albahari, Vlada Urošević, Olja Savičević in Nenad Veličković.

Letošnja izvedba festivala si je nadela naslov po nagrajenem delu Groznovilca v Hudi hosti, so še sporočili iz založbe KUD Sodobnost International, pod okriljem katere je izšlo to knjižno delo. V makedonščino ga je prevedla Lidija Dimkovska, izšlo je pri založbi Artkonekt. Tik pred izidom pa je tudi drugi del, Groznovilca in divja zima. Celoten članek na Rtvslo.si/kultura >>