Količina:

0


Znesek:

0,00

SPET NA ZALOGI: Jugoslavija, moja dežela

Knjižna uspešnica ponovno na voljo!

Ko Vladan Borojević v Google vtipka ime svojega, v vojni domnevno padlega očeta Nedeljka, nekdanjega oficirja Jugoslovanske ljudske armade, nepričakovano razkrije temno družinsko skrivnost, ki ga vrne nazaj v leto 1991, ko je prvič v življenju slišal besedo prekomanda in se je nenadoma končalo njegovo idilično otroštvo.

Sedemnajst let pozneje bo Vladana boleče razkritje pognalo na pot po Balkanu, da bi na njej našel pobeglega očeta, ob tem pa ugotovil, kako je razpadla njegova družina in zakaj je razpadel svet, v katerem je ta nekoč živela. Zgodba družine Borojević niza in sopostavlja podobe Balkana nekoč in danes, predvsem pa govori o tragičnih usodah ljudi, ki jim ni uspelo pobegniti pred vojno, četudi so se uspeli izogniti njenim bombam.

16,15 eur, mehka vezava, 13,5 x 20,5 cm, 281 strani.

AVTOR Goran Vojnović (rojen leta 1980 v Ljubljani) je filmski in televizijski režiser in scenarist. Kot filmski publicist sodeluje s številnimi filmskimi revijami in časopisom Dnevnik, kolumne pa objavlja na literarnem spletnem portalu www.airbeletrina.si in v študentski reviji Element. Leta 1998 je v samozaložbi izdal pesniško zbirko Lep je ta svet. Čefurji raus! je njegov prozni prvenec. Leta 2011 je izšel njegov drugi roman Jugoslavija, moja dežela, ki je nemudoma postal uspešnica med slovenskimi bralci.