SVETOVNA USPEŠNICA! Zlati holokavst: Izvor cigaretne katastrofe - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

SVETOVNA USPEŠNICA! Zlati holokavst: Izvor cigaretne katastrofe

SVETOVNA USPEŠNICA tudi v Sloveniji!
(mehka vezava, 690 strani, 28,90 eur)

Robert N. Proctor v knjigi 'Zlati holokavst' natančno opiše razvoj tobačne industrije ter vse njene metode, kot so širjenje dvoma in ustvarjenje nevednosti v zvezi s kajenjem, prodajanje cigaret prek umetnosti in športa, prevara s filtri, prevara z izmerjenimi vrednostmi nikotina in katrana ter povečanje zasvojljivosti cigaret. Vse to so bile vse razvojne stopnje, s katerimi je prišlo do izjemno široke uporabe tega škodljivega izdelka, pravzaprav edinega, ki vas ubije, če ga uporabljate v skladu z navodili.

Knjiga prinaša vpogled v več kot 70-letni boj finančno močne in zločinske tobačne industrije ter njenih zaveznikov, proti pogumnim in žal le redkim posameznikom, ki se niso pustili zavesti, podkupiti ali prestrašiti ter so si prizadevali razkriti vse tančice delovanja tobačnih proizvajalcev. Knjiga, ki je tako v anglosaškem kot francoskem kulturnem okolju, kjer je prevod izšel leta 2014, dokončno spremenila odnos do tobaka.
Prejela je več nagrad, ZDA Rachel Carson Prize Society for Social Studies of Science ter v Franciji – Prix Prescrire.

»Zlati holokavst je najpomembnejša knjiga o kajenju v zadnjih petdesetih letih. Proctorjeva unikatna mešanica strokovnega pristopa, privlačnega branja, duhovitosti in širšega družbenega razumevanja prinaša zgodbo, ki se ne ustraši nobenih tabujev, njen rezultat pa so zaključki, ki jih ne more prezreti nobena vlada. Knjiga, ki bo vplivala na zgodovino javnega zdravja.«
– Profesor Mike Daube, predsednik avstralskega sveta za zdravje in proti kajenju

»Mogočna obsodba najsmrtonosnejše industrije na svetu.«
– John R. Seffrin, predsednik ameriškega združenja za boj proti raku

»Globalno zdravje bo večni dolžnik Robertu Proctorju.«
– Allan M. Brandt, avtor knjige Sto­letje cigarete (The Cigarette Century)

Več o knjigi in listanje po notranjosti tukaj >>