Količina:

0


Znesek:

0,00

DOGODKI ZALOŽBE LITERA v tem tednu. Vabljeni!

DOGODKI ZALOŽBE LITERA v tem tednu. Vabljeni!

PREDSTAVITEV knjige Na dolge proge (Samo Rugelj)

- 24. oktober 2016 ob 18:00, Mestna knjižnica Ljubljana (Z avtorjem se bo pogovarjal Urban Vovk)
- 25. oktober 2016 ob 18.00, Knjigarna Antika Celje (Z avtorjem se bo pogovarjal Zoran Pevec)
- 26. oktober 2016 ob 19.00, Salon uporabnih umetnosti Maribor (Z avtorjem se bo pogovarjala Danaja Lorenčič)

Včasih je po hribih hodil in tekel z očetom, mamo in sestro, sedaj to že dolgo počne z ženo in svojimi tremi otroci. Kot komajda polnoleten je zastavo prvič pretekel 42-kilometrski maraton, potem pa to ponovil skoraj trideset let kasneje, kar je opisal v odmevni izpovedni knjigi Delaj, teci, živi (2012). Kmalu potem se je z novinarjem Boštjanom Videmškom in mladinskim pisateljem Žigom X Gombačem odločil za priprave na ultramaraton,kar so doživeto popisali v knjižnem triptihu in uspešnici Ultrablues (2014), ki je dolge tekaške razdalje povsem približala tudi običajnim tekačem in bralcem. Knjiga Na dolge proge predstavlja sklepni del njegove tekaške trilogije.

PREDSTAVITEV novega romana Zdenka Kodriča Zadnja noč v Teheranu

- 24. oktober 2016 ob 19:00, CID Ptuj, Osojnikova cesta 9, Ptuj

Po svojem zadnjem romanu Nebesa Cadillac, ki je izšel leta 2014, je Zdenko Kodrič tokrat napisal roman, ki je nekakšna mešanica kriminalnega romana in osebne drame. Knjiga je izšla pri založbi Litera v zbirki Piramida. Pogovor z Zdenkom Kodričem bo vodil Orlando Uršič, urednik založbe Litera.
Za glasbeno spremljavo bo poskrbel kitarist Marko Korošec.

PREDSTAVITEV knjige Toneta Partljiča

- 27. oktober 2016 ob 18:00, Knjižnica Franceta Bevka, Nova Gorica

Tone Partljič, letošnji Prešernov nagrajenec za življenjsko delo, v romanu Nebesa pod Pohorjem opisuje življenjsko zgodbo naivno poštenega obrtnika, ki ga čas gospodarske krize, velikih sprememb, konsolidacije in prestrukturiranja popolnoma preseneti in ga prisili v to, da se z njim spopade. Prostodušna logika človeka s periferije, ki se je znašel v vrtincu tajkunstva, je domačno zvijačna in nekje na obzorju vselej vidi nebesa. Pa čeprav mala, podpohorska.
Z avtorjem se bo o knjigi pogovarjal Orlando Uršič, urednik Založbe Litera.