0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

O psihoanalizi povsem odkrito (zbornik)

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Eduard Klain in sodelavci
Založba: Zavod za psihoanalizo
Leto izida: 2016
ISBN: 9789612851057
Knjiga vsebuje prispevke psihoanalitikov, članov Hrvaškega psihoanalitičnega društva. Vsako besedilo odkrito in jasno obdeluje določeno temo, da bi tako bralca uvedlo v kompleksna področja, s katerimi se ukvarja psihoanaliza. Avtorji uporabijo primere iz lastnih kliničnih izkušenj, da bi pripomogli k razumevanju tem, ki so večkrat težko razumljive.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 22,00 €
Prihranek: 1,10 € (5%)
Spletna cena: 20,90 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Prevod hrvaške knjige "O psihoanalizi povsem odkrito" prinaša v slovenski prostor svež veter psihoanalize. Hrvaški in slovenski avtorji besedil so aktivni psihoanalitiki, ki so seznanjeni tako s temeljnimi kot sodobnimi tokovi psihoanalize. Med seboj so si zelo različni, kar knjigo bogati, saj prikaže psihoanalizo z različnih zornih kotov.

Knjigo sestavlja deset besedil, ki predstavijo psihoanalitično teorijo in prakso pa tudi psihoanalizo kot teoretično orodje, s katerim lahko pojasnimo, kritiziramo ali razumemo današnjo družbo in kulturo. Knjiga je namenjena tako strokovni kot laični publiki, saj psihoanalitične pojme in razmišljanja podaja v razumljivem jeziku, vseskozi pa ponuja tudi primere s terapevtskih seans. Bralec in bralka se bosta v knjigi lahko podučila, razmišljala o sebi in presojala današnjo družbo.

Knjigo so prevedli strokovnjaki s psihoanalitičnega področja. Pri prevajanju so imeli namen negovati in utrditi slovensko izrazoslovje s tega področja. V tem smislu je knjiga dragocena tudi za strokovno javnost, saj postavlja terminološke standarde.

Knjiga "O psihoanalizi povsem odkrito" je edinstvena v Sloveniji zaradi svoje širine, razumljivosti in izzivalnosti.

Mehka vezava, 17 x 24 cm, 101 strani.

RECENZIJA BUKLA:

Zbornik Hrvaškega psihoanalitičnega društva, ki je sedaj preveden tudi v slovenščino, prinaša prispevke psiho analitkov, ki želijo na čim bolj dostopen, hkrati pa strokoven način profesionalne pa tudi običajne bralce seznaniti s temeljnimi področji psihoanalize. Tu so prispevki o vzpostavljanju odnosa med psihoanalitikom in pacienti, članek o psihoterapevtskem postopku ali kaj se dogaja v sobi in na kavču psihoanalitika, razlogi, zakaj se ljudje z zadržkom odločajo za obisk psihoterapevtov, pregledni članki o nezavednem, Ojdipovem kompleksu itn., skupaj z opredelitvami vloge očetov v sodobni družbi in širšim pogledom psihoanalize na sodobno družbo. Zbornik je še posebej dobrodošel, ker je nastal v okviru Slovenskega društva za psihoanalizo in psihoterapijo in Zavoda za psihoterapijo Ljubljana, saj nam marsikje ponuja tudi ustrezno terminologijo, ki na tem področju še ni povsem enovita.

Samo Rugelj, Bukla 120-121

##
Bralci

Zaupalo nam je že

32.244

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

44.762

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.956

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si