0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-10%

Od posla do užitka

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Borut Zajc
Založba: Dizi
Leto izida: 2012
Sistem Wise Exit, katerega opisuje ta knjiga, je namenjen tistim podjetnikom - lastnikom, ki želijo svoj posel upravljati tako, da ga bodo ves čas imeli pod nadzorom in se bodo prav zato lahko svobodno odločali o tem, koliko in na kakšen način bo posel vplival na njihovo zasebno življenje. Ko bodo začutili, da jih posel ne veseli več, ko bodo želeli uresničiti še druge ideje in druge življenske cilje, pa se bodo lahko iz posla, upravljanega po sistemu Wise Exit, uspešno umaknili.Mehka vezava, 17 x 21,5 cm, 285 strani.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 29,90 €
Prihranek: 2,99 € (10%)
Spletna cena: 26,91 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

»Na začetku je bila ideja. Dobra ideja, res dobra. Sledila ji je uspešna realizacija, vključno z zaslužkom, ki ni bil majhen. In še ena, pa še ena … Nato prva zaposlitev, pa druga, pa tretja, pa četrta … Selitev v večje najete prostore. Izgradnja novih, lastnih poslovnih prostorov. Prvi večji krediti. Soočenje z neplačili. Srečanje z vedno lačno državo in davčnimi obveznostmi. Konflikti z zaposlenimi, ki hodijo v službo, kjer pa ni nujno, da tudi delajo in ustvarjajo …«

Tako se začne prenekatera podjetniška zgodba. Začetku, polnem dobrih idej in entuziazma, sledi obdobje trdega dela in odrekanja. Teh dveh faz se zaveda bolj ali manj vsakdo, ki vstopa v svet podjetništva. Le redko kdo pa ima predstavo o tem, koliko časa bo obdobje 'trdega dela in odrekanja' trajalo, koliko časa bo potrebno vztrajati – in še manj – kako to fazo prekiniti in kaj temu sledi ...

Ta knjiga se ukvarja z lastniškim upravljanjem – torej s tistim delom, ki ga morajo jasno definirati lastniki, da bi lahko družba dosegala zastavljene cilje.

Pomembno je tudi dejstvo, da podjetništvo močno sovpada tudi z zasebnim življenjem lastnikov – podjetnikov. V tem smislu izhajamo iz preprostega izhodišča, da je podjetje sredstvo, ki podjetniku omogoča boljše, kakovostnejše, bolj ustvarjalno in nenazadnje tudi finančno uspešnejše življenje. In nikakor ne obratno.

Lastniško upravljanje je tako pojasnilo za razlike med tistimi podjetniki, ki z lahkoto in veseljem krmarijo skozi podjetniške izzive, ki so nagrajeni ne le z dobičkom, pač pa tudi z obilo prostega časa in možnostjo reševanja pravih podjetniških izzivov, in tistimi, ki se v kolesju podjetništva izgubljajo in jih podjetništvo, ker ga pač ne obvladujejo, v resnici zlorablja.

Wise Exit

Sistem lastniškega upravljanja, ki smo ga razvili in ga predstavljamo v knjigi, smo poimenovali Wise Exit oz. Moder izhod. Wise Exit je avtorsko zaščiten sistem lastniškega upravljanja in predvideva vzpostavitev lastniškega upravljanja na način, s pomočjo katerega lastnik dejansko nadzira delovanje podjetja, sam pa ni neločljivo vezan na poslovodenje podjetja.

Pojem Exit pa ima še drug pomen. S tem pojmom namreč opredeljujemo tudi izstop lastnika iz družbe. V tem smislu je sistem Wise Exit namenjen tudi temu, da se družbo do te mere 'postavi na lastne noge', da jo je sploh mogoče prodati ali iz nje na drug način izstopiti.

Knjiga temelji na sistemu Wise Exit, vendar zaradi omejitev knjižne izdaje ne predstavlja vseh elementov tega sistema, pač pa le osnove. Več podatkov bo mogoče najti na spletnih straneh. Tam bodo na voljo tudi dodatna poglavja, saj se bo sistem Wise Exit, ki je predstavljen v tej knjigi, sprotno dopolnjeval glede na nove izkušnje in potrebe v praksi.

Samo posel, upravljan po sistemu Wise Exit, je posel, ki ga ima lastnik resnično pod kontrolo.

Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si