0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
Novo

Oljčni listi so vir lepote zdravja in energije

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: dr. Polonca Andrejčič Mušič
Založba: Samozaložba
Leto izida: 2024
Vezava: Trda vezava
Dimenzije: 25 x 20.5 cm
Število strani: 147
ISBN: 9789619657003
Čeprav so oljčne liste kot zdravilno sredstvo v boju proti infekcijam pri poškodbah in pri boleznih s povišano telesno temperaturo uporabljali že v davnih časih, pa so mnogotere zdravstvene koristi oljčnih listov laboratorijsko potrdile in podrobneje razložile šele raziskave, opravljene v 20. in 21. stoletju.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 29,90 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Čeprav so oljčne liste kot zdravilno sredstvo v boju proti infekcijam pri poškodbah in pri boleznih s povišano telesno temperaturo uporabljali že v davnih časih, pa so mnogotere zdravstvene koristi oljčnih listov laboratorijsko potrdile in podrobneje razložile šele raziskave, opravljene v 20. in 21. stoletju.

Knjiga v uvodu povzema ključne ugotovitve o koristih izvlečka iz oljčnih listov za naše zdravje, ki temeljijo na izsledkih kliničnih testiranj ter rezultatih poglobljenih laboratorijskih in drugih znanstvenih raziskav. V nadaljevanju pa podaja izvirne, vendar preproste recepte, ki oljčne liste vključujejo tako v izdelavo raznovrstnih domačih zdravilnih in negovalnih pripravkov kot tudi v pripravo različnih vsakdanjih jedi. V tej knjigi so oljčni listi prvič predstavljeni kot nova sodobna začimba, ki je nepogrešljiva sestavina zdravih jedilnikov mediteranskih diet, z njimi pa lahko edinstveno oplemenitimo tudi prenekatere celinske jedi.

Tako je ta knjiga v svetovnem merilu edinstvena, saj so oljčni listi, ki so kar 30-krat večji antioksidant kot visokokakovostno oljčno olje, prvič predstavljeni kot nova sodobna začimba, ki je nepogrešljiva sestavina zdravih jedilnikov mediteranskih diet. Poleg tega, da se okus oljčnih listov odlično poda k mediteranskim solatam, zelenjavi in ribam, pa njihov malce trpko-grenak okus lahko edinstveno oplemeniti tudi prenekatere celinske jedi. Zato ta knjiga skozi zgovorno besedo in bogato sliko spodbuja koristno vsakdanjo uporabo oljčnih listov v najrazličnejše namene in tako bralcem in bralkam ponuja izjemne, vendar premalo izkoriščene možnosti za bolj zdravo življenje.

MNENJE O KNJIGI:

»Knjiga avtorice Polonce Andrejčič Mušič z naslovom Oljčni listi so vir lepote, zdravja in energije predstavlja nadaljevanje njene uspešne knjige o mediteranskih zeliščih, ki je bila izdana v letu 2022. Čeprav so oljčne liste kot zdravilno sredstvo v boju proti infekcijam pri poškodbah in pri boleznih s povišano telesno temperaturo uporabljali že v davnih časih, pa so mnogotere zdravstvene koristi oljčnih listov laboratorijsko potrdile in podrobneje razložile šele raziskave, opravljene v 20. in 21. stoletju. Tako avtorica v uvodu knjige povzema ključne ugotovitve o koristih izvlečka iz oljčnih listov za naše zdravje, ki temeljijo na izsledkih kliničnih testiranj ter rezultatih poglobljenih laboratorijskih in drugih znanstvenih raziskav.

V nadaljevanju pa podaja izvirne, vendar preproste recepte, ki oljčne liste vključujejo tako v izdelavo raznovrstnih domačih zdravilnih in negovalnih pripravkov kot tudi v pripravo različnih vsakdanjih jedi. Tako je ta knjiga v svetovnem merilu edinstvena, saj so oljčni listi, ki so kar 30-krat večji antioksidant kot visokokakovostno oljčno olje, prvič predstavljeni kot nova sodobna začimba, ki je nepogrešljiva sestavina zdravih jedilnikov mediteranskih diet. Poleg tega, da se okus oljčnih listov odlično poda k mediteranskim solatam, zelenjavi in ribam, pa njihov malce trpko-grenak okus lahko edinstveno oplemeniti tudi prenekatere celinske jedi. Zato ta knjiga skozi zgovorno besedo in bogato sliko spodbuja koristno vsakdanjo uporabo oljčnih listov v najrazličnejše namene in tako bralcem in bralkam ponuja izjemne, vendar premalo izkoriščene možnosti za bolj zdravo življenje.« - Dr. okoljske biokemije Tadej Mezek, Mba

O AVTORICI:

Avtorica knjige dr. Polonca Andrejčič Mušič je kreativna samostojna raziskovalka inovativnih načinov uporabe zelišč, ki v svojem tretjem življenjskem obdobju neizmerno uživa v odkrivanju nepopisno bogate zakladnice naravnih zelišč. Pri tem oljčne liste, ki nam kot močan antioksidant in izjemen naravni podpornik našega imunskega sistema lahko pomagajo lajšati prenekatere zdravstvene težave in tako nudijo izjemne, vendar premalo izkoriščene možnosti za bolj zdravo življenje, postavlja na prav posebno mesto. Ker so ljudje še vedno premalo seznanjeni kako vsestranska in koristna je lahko uporaba oljčnih listov, se je odločila, da knjigo o oljčnih listih napiše kot izziv za širjenje znanja in kot spodbudo za njihovo koristno vsakdanjo uporabo. Knjiga z naslovom Oljčni listi so vir lepote, zdravja in energije predstavlja nadaljevanje njene uspešne knjige o mediteranskih zeliščih, ki je bila pri založbi Kmečki glas izdana v letu 2022.

##
Bralci

Zaupalo nam je že

32.244

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

44.762

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.956

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si