0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Ples Zemljine preobrazbe: Kako se ustvarjalno srečati s podnebnimi

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Marko Pogačnik
Založba: Primus
Leto izida: 2020
ISBN: 9789617090550
Zemlja, kot jo poznamo, izginja. Zemlja nujno potrebuje pomoč! Knjigo Ples zemljine preobrazbe moramo čim prej spraviti med ljudi, nam je sporočil Marko Pogačnik.Kje začeti in kaj storiti za lažji prehod skozi trenutno turbulentno obdobje – v prvi vrsti znotraj sebe, pa tudi navzven? Knjiga Ples Zemljine preobrazbe ponuja različne možnosti, rituale in vaje za uglasitev svoje navzočnosti z novo Zemljo.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 24,00 €
Prihranek: 1,20 € (5%)
Spletna cena: 22,80 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Naravnih katastrof ter ponavljajočih se političnih in ekonomskih kriz, do katerih prihaja v zadnjih dveh desetletjih, ni mogoče rešiti z enakimi sredstvi, ki so do njih privedla. Znašli smo se na pragu zgodovinskih, še nikoli videnih sprememb Zemlje, njenih pokrajin in bitij.

Na eni strani smo priče propadanju naravnih okolij, na drugi strani pa je mogoče zaznati novo vrsto strukture prostora, ki se pojavlja na subtilnih ravneh obstoja. Sočasen razkroj družbene in politične varnosti nas vse poziva k spremembi prevladujočega odnosa do narave, do Zemlje in do naše lastne biti. Ne odlašajmo! Izkoristimo priložnost trenutka in uglasimo svojo navzočnost z novo Zemljo.

Mehka vezava, 14,0 x 22,0 cm, 205 strani.

O AVTORJU:

Marko Pogačnik - najbolj znani slovenski geomant, ki je razvil litopunkturo - umetnost akupunkture pokrajin in mest s pomočjo znamenj, imenovanih kozmogrami. Marko Pogačnik - UNESCOV UMETNIK ZA MIR, nagrajenec Prešernovega sklada, dobitnik Bevkove nagrade in nacionalne nagrade za likovno umetnost, Jakopičeve nagrade, ter avtor državnega grba Slovenije.

MNENJE O KNJIGI TER VAJA IZ VSEBINE:

(Piše: Mirela Smajić, PR in predstavnica založbe Primus)

Ste opazili letošnjo »čistko«, ki potiska na površje vse, kar je slabega, vse, kar smo tlačili v sebi in se zelo dolgo slepili, da je z nami in našim življenjem vse v najlepšem redu? Globoko v sebi smo vedeli, da je resnično možno zaživeti tudi drugače, bolj pristno in srečno. Ste opazili, da ves planet meče iz ustaljenih življenjskih tirnic, da so življenjske okoliščine spremenjene, da se dogajajo velike spremembe na Zemlji, na osebni in kolektivni ravni? Tokrat smo prisiljeni preveriti svoj notranji svet vrednot in prepričanj o sebi in svetu okrog sebe, da se znova naravnamo in uskladimo s svojim notranjim kompasom, ki nas bo usmeril na pravo pot – pot, ki je vredna življenja.

Kako bomo razumeli, sprejeli in si pojasnili spremembe, ki se nam letos dogajajo vsem na očeh, je odvisno predvsem od naše stopnje zavedanja. Ne bom delala reklame nevidnemu sovražniku, pred katerimi nas svarijo predvsem mainstreamovske domače in mednarodne medijske hiše. Raje bom pisala o priložnostih, ki so nam na voljo, da razširimo svoje zavedanje, zaživimo pogumno in neustrašno z ljubečim srcem ter modrostjo čiste zavesti. Kajti prav zdaj, ko se dogaja največja kriza na svetovni ravni, ko se spreminjajo temeljne človekove in življenjske vrednote, je idealna priložnost, da naredimo kaj dobrega za sebe in planet. Vsaka kriza je obenem priložnost za osebno rast in premike naprej, v lepšo prihodnost.

Okoliščine, v katerih smo se vsi znašli, nas silijo, da se spopademo s svojimi najglobljimi strahovi. A to obenem pomeni tudi, da se povezujemo s svojo pristno močjo, ki je skrita globoko v naši notranjosti. Povezovanje s svojo pristno močjo pa je edino, kar potrebujemo, da ne dovolimo strahu in paniki, da nama zavladata. Vedno se vprašajmo, kaj nas poganja. Ljubezen ali strah? Potem se še enkrat vprašajmo, kaj si pa želimo, da bi bila naša gonilna sila. Ljubezen ali strah? Ko si odgovorimo na to temeljno vprašanje, nam preostane samo še to, da delujemo čim bolj zavestno. Zato je naša edina naloga, da dvigujemo zavest. Delovanje iz zavesti bo pozdravilo in osvobodilo svet jarmov vseh možnih strahov.

Rada bi priklicala spomin na znano navodilo, ki oblikuje človeštvo – če je laž izrečena in se nenehno ponavlja, ji bodo ljudje sčasoma začeli verjeti. Zdaj pa je čas, da nehamo slediti lažem in zavestno izbiramo, kam bomo usmerili svojo ljubečo pozornost, čas in energijo. Torej: kaj bomo negovali v svojem notranjem in zunanjem svetu, da omogočimo zdravo in lepo rast svoje osebnosti, ki deluje za najvišje dobro sebe in planeta? Kako v tem času lahko še bolj zavestno pomagamo sebi in materi Zemlji? Odgovore lahko poiščemo v novi knjigi Marka Pogačnika Ples Zemljine preobrazbe – Kako se ustvarjalno srečati s podnebnimi spremembami.

Marko Pogačnik je UNESCOV UMETNIK ZA MIR, nagrajenec Prešernovega sklada, dobitnik Bevkove nagrade in nacionalne nagrade za likovno umetnost, Jakopičeve nagrade, ter avtor državnega grba Slovenije. Razvija umetnost, dejavno na področju celostne ekologije, geomantije, družbenih gibanj in osebnega razvoja posameznika. Zanima ga, kaj lahko umetnost prispeva k življenju drugačnega od tistega, kar uveljavlja sodobna razumsko in potrošniško naravnana civilizacija. Razvil je litopunkturo – umetnost akupunkture pokrajin in mest ob pomoči znamenj, imenovanih kozmogrami. V knjigi Ples Zemljine preobrazbe piše o dveh glavnih tokovih sprememb, ki potekata vzporedno in se delno prepletata, tako tesno, da ju ni mogoče ločiti.

Na eni strani struktura starega sveta razpada in pri tem grozi, da bo življenjske sisteme na Zemlji, vključno s človeškimi rodovi, povlekla s sabo v vrtinec uničenja. Bogati narodi pripravljajo skorajda fantastične načrte za zavarovanje svojih mest pred prihajajočimi poplavami in potresi. Na drugi strani posamezniki in skupine utirajo alternativne poti za ponovno povezavo z Zemljo in naravo, katerih cilj je pomagati ustvariti novo Zemljino telo, ki bi odprlo nove in zdrave možnosti za prihodnji razvoj življenja in kulture na planetu. Knjiga Ples Zemljine preobrazbe ponuja različne možnosti, kje začeti in kaj storiti za lažji prehod skozi to turbulentno obdobje – v prvi vrsti znotraj sebe, pa tudi navzven. Za ta namen je v knjigi predstavljenih tudi več ritualov in vaj.

Vaje zaznavanja in komuniciranja s svetovi narave:

Skrivnost uspešne komunikacije z bitji živega okolja je preprosta: bodite navzoči, piše Marko Pogačnik.

1. Postavite se poleg drevesa, pod njegovo krošnjo, ter si predstavljajte in občutite, da tudi drevo pred vami stoji znotraj vas (poskrbite, da v svoji imaginaciji vključujete tudi drevesne korenine).

2. Poskrbite, da bo drevo (tako znotraj kot tudi zunaj vas) občutilo vaše navdušenje nad tem, da ga ljubeče držite v svojem telesu.

3. Opazujte, kaj vam želi pokazati drevo v vas, ali poslušajte, kaj vam želi povedati.

4. Svojo zavest obdržite dovolj široko in se zavedajte, da drevo ni samo znotraj, temveč tudi zunaj vas.

Obstaja še ena različica vaje:

1. Medtem ko stojite pod krošnjo drevesa, si predstavljajte, da so njegove korenine in krošnjapovezani in da okrog vas tvorijo kroglo.

2. Kako se počutite, ko stojite znotraj vesolja drevesa? Dovolite, da vas drevesni duh popelje v različne prostore svojega drevesnega kraljestva.

##
Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si