0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Pohodniške akcije na Slovenskem pojavile

Monografija

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Nikola Guid
Založba: Aostar
Leto izida: 2023
Vezava: Mehka vezava
Dimenzije: 21 x 15 cm
Število strani: 180
ISBN: 9789619542323
Pohodniške akcije so se na Slovenskem pojavile najprej v obliki množičnih pohodov. Bistvo pohoda je, da se odvija enkrat v letu na točno določen dan. V knjigi predstavimo podatke o 52 aktualnih in 57 neaktualnih pohodniških akcijah. Podatke smo zbrali z udeležbo na akcijah in z osebnimi stiki s skrbniki oziroma udeleženci akcij. Kljub intenzivnemu preverjanju, raziskovanju in poizvedovanju se je lahko kakšna aktualna ali neaktualna akcija izmuznila obravnavi.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 25,00 €
Prihranek: 1,25 € (5%)
Spletna cena: 23,75 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Da razumemo, o čem pišemo v pričujoči knjigi, moramo najprej razložiti pojem obhodnice. Obhodnica ima označeno celotno pot, ima dnevnik (beležko), na kontrolnih točkah ob poti je opremljena z žigi in njen skrbnik (planinsko društvo, MDO PD, turistično, kulturno, športno društvo, občina …) podeli obhodniku posebno priznanje (nagrado) kot spomin na opravljeno pot že po prvem obhodu, ki mora biti časovno neomejen

Pri enociljnih akcijah je cilj običajno koča (vrh), ki jo (ga) na kratko opišemo, priložimo njeno (njegovo) fotografijo, nato pa zapišemo še najpomembnejše dostope s potrebnim časom hoje. Podrobneje razložimo tudi razgled od koče oziroma vrha. Knjiga je razdeljena na sedem poglavij. V poglavju 1 najprej podamo definicijo obhodnice, definicijo pohodniške akcije in izvedemo klasifikacijo pohodniških akcij. Nato opišemo in razložimo vrste priznanj ter dnevnikov, ki se uporabljajo pri pohodniških akcijah. Izvedemo kratko analizo pohodniških akcij, nekaj besed pa namenimo še kodeksu obnašanja v akcijah. V poglavju 2 obravnavamo aktualne enoletne akcije, tako enociljne kot večciljne. Poglavje 3 posvetimo aktualnim jubilejnim akcijam.

Poglavje 4 je namenjeno aktualnim trajnim akcijam. Poglavje 5 obravnava neaktualne enoletne enociljne in večciljne akcije, ki so trajale vsaj nekaj let. Neaktualne jubilejne akcije, ki jih razvrstimo po slovenskih regijah, najdemo v poglavju 6. V poglavju 7 so navedene neaktualne trajne akcije. Knjigo zaključujeta seznama Literatura ter Stvarno kazalo.

V knjigi predstavimo podatke o 52 aktualnih in 57 neaktualnih pohodniških akcijah. Podatke smo zbrali z udeležbo na akcijah in z osebnimi stiki s skrbniki oziroma udeleženci akcij. Kljub intenzivnemu preverjanju, raziskovanju in poizvedovanju se je lahko kakšna aktualna ali neaktualna akcija izmuznila obravnavi.

Pohodniške akcije so podvržene spremembam zaradi mnogih objektivnih in subjektivnih vzrokov. Za opise akcij, ki jih najdemo v knjigi, smo se potrudili po naših najboljših močeh in vesti. Vendar ne moremo biti odgovorni, če bo kdo že kmalu po izdaji ugotovil, da so določeno akcijo ukinili ali spremenili in da so odprli novo. Ne moremo prevzeti odgovornosti, če skrbnik ukine ali spremeni priznanja in spremeni pravila za njihovo podelitev. Preverjanje podatkov smo zaključili 31. maja 2023.

Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si