0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
Novo

Popotovanje človeštva

Izvori bogastva in neenakosti

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Oded Galor
Založba: UMco
Leto izida: 2024
Vezava: Mehka vezava
Dimenzije: 21 x 15 cm
Število strani: 340
ISBN: 9789617136845
Ena najodmevnejših knjig s področja razvoja človeške družbe v zadnjih letih, ki je prevedena v več kot trideset jezikov! Popotovanje človeštva je knjiga, ki razkriva tančine zgodovine človeštva in odpira oči glede njegove prihodnosti. Oded Galor je profesor ekonomije na ameriški Univerzi Brown, kjer odkriva temeljne razloge za razvoj, blaginjo in neenakost na raznih koncih sveta in skozi celotno človeško zgodovino.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 24,90 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Popotovanje človeštva je knjiga, ki razkriva tančine zgodovine človeštva in odpira oči glede njegove prihodnosti. Oded Galor je profesor ekonomije na ameriški Univerzi Brown, kjer odkriva temeljne razloge za razvoj, blaginjo in neenakost na raznih koncih sveta in skozi celotno človeško zgodovino. Po vseživljenjskem raziskovanju tega področja je s Popotovanjem človeštva objavil prvo knjigo za širše občinstvo in pojasnil ključne ugotovitve svojega dela.

Galor se v knjigi ne osredinja samo na izjemen napredek človeške civilizacije v zadnjih stoletjih, temveč skuša pokazati tudi na univerzalne sile izza strukturnih sprememb, ki so pripeljale do razvoja človeške civilizacije in neenakosti po svetu.

Galor najprej analizira ključne prelomnice v davni pretek­losti, od prvih naselbin in njihove organizacije, do pojava poljedelstva in njegovega vpliva na razvoj skupnosti, v osrednjem

delu knjige pa se posveti zadnjim stoletjem, ko je na določenih delih Zemlje prišlo do silovitega skoka v zdravju človeštva, življenjske dobe ter obilja nasploh. Tu postreže z mnogimi presenetljivimi ugotovitvami, ki zamajejo nekatere ustaljene predstave o zgodovini in razvoju človeštva: bolj kot množična industrializacija je bilo pomembno množično izobraževanje; bolj kot izkoriščanje otrok za delo ter dobički iz tega naslova, je bil pomemben konec teh praks; bolj kot razvoj tehnologije je neenakost življenjskega standarda ljudi zmanjševalo to, da se je v družinah rodilo manj otrok. Navdihujoča knjiga!

Ena najodmevnejših knjig s področja razvoja človeške družbe v zadnjih letih, ki je prevedena v več kot trideset jezikov.

IZ KNJIGE:

»Človeško zgodovino bogatijo neštete in osupljive podrobnosti: vzponi in padci mogočnih civilizacij, karizmatični vladarji, ki so vodili svoje vojske v zavojevalske zmage in poraze, umetniki, ki so ustvarili čudovite kulturne zaklade, filozofi in znanstveniki, ki so izpopolnili naše razumevanje vesolja, ter številne družbe in milijarde človeških duš, ki so živele v senci žarometov. Teh podrobnosti je malo morje, tako da človeka hitro zanesejo valovi, ob tem pa se niti ne zaveda mogočnih tokov pod površjem.

Prav zato bomo v tej knjigi pogledali pod gladino – sile, ki ženejo razvojni proces. Videli boste, kako so neusmiljeno in nevidno delovale skozi človeško zgodovino in njeno dolgo gospodarsko stagnacijo ter se krepile, dokler nazadnje med industrijsko revolucijo tehnološki napredek ni tako poskočil, da je osnovna izobraženost postala nujna, če so se hoteli posamezniki prilagoditi spreminjajočemu se tehnološkemu okolju. Rodnost je začela upadati, rast življenjskega standarda pa se je osvobodila protiutežnih učinkov populacijske rasti in pomenila začetek dolgotrajne prosperitete, ki se bohoti še danes. V jedru tega raziskovanja pa je vprašanje trajnosti naše vrste na Zemlji.«

O AVTORJU:

Oded Galor, (1953) je izraelsko-ameriški profesor ekonomije na Univerzi Brown ter izvorni mislec enotne teorije rasti. Njegovo raziskovalno delo predstavlja pomemben prispevek pri razumevanju človeške zgodovine ter tistih prelomnic, ki so pomenile tako silovit razvoj kot vznik neenakosti po vsem svetu. Je avtor številnih strokovnih člankov in dveh strokovnih knjig, širše bralstvo pa je nagovoril s knjigo Popotovanje človeštva, ki predstavlja njegov prvi prevod v slovenščino.

Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si